TÁRLATOK

Szerkesztőségünk 2022-ben új kísérletbe kezd. Olyan virtuális tárlatok látogatására hívja kedves látogatóit, amely tárlatok az Informatikatörténeti Adattár (ITA) gyűjteményén alapszanak és alkalmat adnak arra, hogy bemutassunk olyan információkat, dokumentumokat, videókat, képeket, eseményeket, történéseket, amelyek a magyar informatika történetével kapcsolatosak.

Jelen pillanatban a következő tárlatok tekinthetők meg.

  • A KSH birodalom a KSH által létrehozott számítástechnikai intézményrendszer ismertetése tömören, lexikonszerűen kereshető elrendezésben.
  • Arcképek a magyar egészségügyi informatika történetéből c. tárlat egy új szakma magyarországi kialakulását ismerteti kiemelkedő személyiségei bemutatásán keresztül.
  • Élet a Számítóközpontokban azt mutatja be, hogyan működött egy számítóközpont az 1960-as, 70-es, 80-as években.
  • Képeskönyv az ötvenéves NJSZT szereplőiről és eseményeiből villant fel néhányat, 100 oldalon, képekben. Bemutatásra kerül a Társaság karaktere, valamint említésre kerülnek a Társaság történetének főbb íveit meghatározó fontos események, személyek. A szereplő személyek, rövidítések ismertetését külön névmagyarázatban találhatjuk meg.
  • Kovács Győző „videó archívumából” néhány videórészletet tartalmaz Kovács Győző fordulatos életének és széleskörű tevékenységének bemutatására.
  • Ott fent a hegyen… tárlat a KFKI-ba kalauzol. 1950-2014 között mutatja be a számítógépek, hálózatok felépítését, működtetését és alkalmazásaikat.
  • Mesterséges Intelligencia Múltja Magyarországon egy idődiagram segítségével mutatja be a mesterséges intelligencia különböző területein az elmúlt fél évszázadban végzett kutatási és fejlesztési tevékenységeket.

Kérjük szabadon barangoljon tárlatainkban! Nagy örömünkre szolgálna, ha eközben véleményét megosztaná velünk, jelezné mi tetszett, mi hiányzik a történetekből, esetleg javaslatokat is küldene a Tárlatok továbbfejlesztésére. Visszajelzésével, Üzenetküldéssel segíti a munkánkat.


Létrehozva:2021.12.02. 00:12

Utolsó módosítás: 2024.05.22. 16:50