Intézmények rovat

Ebben a rovatban a hazai informatika történetének számítástechnikai és szervezési vállalatainakkutatóintézeteinek, hivatalok, egyesületi-társadalmi szervezeteinek és oktatási intézményeinek munkájáról adunk áttekintést.

Az előzőekben megjelenített intézményekhez kapcsolódóan megadjuk az u.n. Jogelőd intézmények listáját is.

Az összes intézmény között a Gyorskereső segítségével kereshetünk.

A táblázatokból elérhetők az adott szervezetekkel kapcsolatos leírások és további érdekességek (történetek, képek, kapcsolódó dokumentumok) is.

A gyűjtemény nem zárt, így további intézményekre vonatkozó adatok gyűjtése is folyamatban van. A jelenlegieket a következőként csoportosítottuk:

  • Vállalatok csoportba soroltuk azokat, amelyek  valamilyen informatikai terméket hivatásszerűen állítanak elő és/vagy üzemeltetnek, illetve informatikai szolgáltatást nyújtanak.
  • Kutatóintézetek közé azokat a szervezeteket soroltuk, amelyek fő tevékenysége az informatikai eszközök létrehozásával vagy alkalmazásával kapcsolatos kutató-fejlesztő munkák végzése.
  • Hivataloknak tekintettük mindazokat a közigazgatási szervezeteket, amelyek elsőkként segítették elő az informatika fejlesztését és kutatását, illetve elterjedését.
  • A Társadalmi szervezetek között olyan társadalmi és civil szervezeteket mutatunk be, amelyek kiemelten támogatták az informatika fejlesztését és kutatását, illetve elterjedését.
  • Az Oktatási intézmények, pedig élen jártak a számítástechnika (később informatika) oktatásában és/vagy ilyen témákban jelentősebb kutatási projekteket valósítottak meg.

Ha a kedves olvasó tud segíteni a további gyűjtésben, illetve a meglevők  pontosításában, kérjük, hogy a rendelkezésre álló adatokat az oldalsáv Üzenetküldés gombjával előhívott adatűrlapon keresztül adja meg. Minden beküldött adatlapot, módosítást előre is köszönünk.


Létrehozva:2016.06.15. 21:45