Személyek rovat

Ebben a rovatban a magyar informatika történetében említésre méltó teljesítményt nyújtó szakemberekről, szakmánk úttörőiről, az informatika fejlesztésében, oktatásában, elterjesztésében és alkalmazásában résztvevőkről emlékezünk meg. Jó néhányan közülük beírták nevüket a természet-, a műszaki vagy egyéb tudományok történetébe is. Sokan vannak, akik – bár részt vettek a magyar informatikai életben – már csak a barátok, munkatársak emlékezetében élnek, de az ő emlékük megőrzése is fontos kötelességünk.

Az összes személy  között a Gyorskereső segítségével kereshetünk.

Az ”Akik már nincsenek közöttünk” oldalain a már eltávozottak, a „Ki kicsoda” címszó alatt a még élő pályatársak életútja olvasható. A két alrovatban az egyes személyek életrajzi adatai, írásaik  és más kapcsolódó dokumentumok, illetve fényképek találhatók meg.

A Képgaléria valamennyi személy fényképét mutatja ábécé rendben. A kurzorral az egyes képekre mutatva megjelenik a személy neve, amire rákattintva előjön az adatlapja.

A szerkesztőség önkéntesei – hacsak lehetett – külső segítők bevonásával dolgoztak. A „Ki kicsoda” alrovatban szereplők felkérésünkre vagy önkéntes jelentkezés alapján adtak anyagot magukról.

Az iTF által készített “Videoportrék”-ban a szakma egyes kiemelkedő, 70 év feletti személyiségeinek életútját mutatjuk be.

Ha a kedves olvasó tud segíteni a további gyűjtésben, illetve akár saját, akár más személy adatainak pontosításával, akár további érdekességekkel, leírásokkal, információkkal hozzá tud járulni munkánkhoz, kérjük, hogy a rendelkezésre álló adatokat az oldalsáv „Üzenetküldés” gombjával előhívott adatűrlapon keresztül adja meg! Minden beküldött adatlapot előre is köszönünk.


Létrehozva:2016.01.18. 18:24