Tóth Attila Zoltán

Születési dátum:
1952.01.26.
Születési hely:
Pápa
Végzettség, szakképesítés:
 • villamos üzemmérnök - KKMF - 1973.
 • rendszerszervező - Számok - 1980.
 • mérnök-üzemgazdász - PSZF - 1992.
 • menedzser - BKE - 1999. (MBA)

 • Elektronikus áramkörök tervezésével, a Gamma Műveknél, kutatómérnöki beosztásban kezdte a szakmai pályáját. Itt ismerte fel az informatika ügyviteli alkalmazásának üzleti és társadalmi méretű lehetőségeit, jelentőségét.

  Informatikai alkalmazásfejlesztéssel foglalkozott a Tungsramban, ahol a mai szóhasználattal vállalati folyamatok digitalizációját irányította és végezte.
  A költségstruktúrák elméletét, elemzési módszereit mérnök-üzemgazdász képzésen sajátította el, és gyakorlati alkalmazását, bevezetését Kontrolling főosztályvezetőként végezte a Tungsramban.

  A General Electric-ben (GE) Magyarországon az elsők között (1991-ben) az SAP pénzügyi-számviteli moduljainak bevezetését irányította. Később a GE Európai szervezetének ipari-informatikai szakterületi igazgatója lett.

  1995-ben a Sanofi gyógyszeripari cég Chinoin leányvállalatánál informatikai igazgató (CIO) beosztásban létrehozta az informatikai igazgatóságot, kialakította az üzleti modellnek megfelelő stratégiát és irányította az ütemezett projektportfólió megvalósítását.
  2000-ben az Egyesült Királyságban 3 évre kapott informatikai igazgató megbízást, mely során SAP Siebel orvoslátogatói rendszerek bevezetését irányította és egy többtelephelyes informatikai szervezetet hozott létre.

  A MOL-ban először informatikai fejlesztési igazgatóként, később 5 és fél évig a MOL csoport CIO-jaként végezte munkáját, amely az informatikai szervezet átalakításával, csoportszintű stratégia kidolgozásával kezdődött, majd az informatikai rendszerek nagymértékű egységesítésével, új alkalmazások bevezetésével, jelentős működési költségcsökkentéssel folytatódott a MOL csoport európai leányvállalataiban.

  5 évig tagja volt az EuroCIO informatikai igazgatók európai szervezetének. A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) Elnökségi, majd Felügyelő Bizottsági tagja. 2009-ben és 2010-ben is megkapta „az Év CIO-ja” szakmai elismerést.

  Lásd még
  És ami még fontos
  • MBA szakdolgozata: OUTSOURCING, VAGY MÉGSEM? Erőforrás-kihelyezési dilemma egy gyógyszeripari vállalatnál, BKE, 1999.
  • 2009-ben megkapta az ISACA CGEIT nemzetközi minősítést (Certified in the Governance of Enterprise IT).
  • 2011-ben megkapta az ISACA CRISC nemzetközi minősítést (Certified in Risk and Information Systems Control).

  Létrehozva: 2020.05.08. 11:49
  Utolsó módosítás: 2020.05.08. 11:55