Gasparetz András

Születési dátum:
1961.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • szervező vegyészmérnök - VVE - 1986.
 • menedzser - BKE - 2004. (MBA - Minőség- és termelés-menedzsment szakirány)

 • Egyetemi tanulmányai alatt a Kőbányai Sörgyárban a Tuborg projektben minőségellenőrként dolgozott. 1986-ban, egyetemi végzése után tanulmányi ösztöndíjasként, a TAURUS Gumiipari Vállalatnál kezdett dolgozni, mint szervező programozó. Itt Siemens BS2000 számítógépek COBOL programjait illesztette az akkor kialakuló PC-s (dBase, Clipper) környezethez.

  1988-ban csatlakozott a helyi hálózati (LAN) elemek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó Makrotrend Kisszövetkezethez programozóként; megalapozta a japán gyártmányú KAO mágneses adathordozók disztribúcióját és a kisszövetkezet elnökhelyettesévé választották.

  Egyetemi tanulmányai alatt a Kőbányai Sörgyárban a Tuborg projektben minőségellenőrként dolgozott. 1986-ban, egyetemi végzése után tanulmányi ösztöndíjasként, a TAURUS Gumiipari Vállalatnál kezdett dolgozni, mint szervező programozó. Itt Siemens BS2000 számítógépek COBOL programjait illesztette az akkor kialakuló PC-s (dBase, Clipper) környezethez.

  1988-ban csatlakozott a helyi hálózati (LAN) elemek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó Makrotrend Kisszövetkezethez programozóként; megalapozta a japán gyártmányú KAO mágneses adathordozók disztribúcióját és a kisszövetkezet elnökhelyettesévé választották.

  1993-ban magánszemélyekkel közösen alakította meg a VAR Kft.-t, amelynek ügyvezetője volt. A cég tevékenysége magában foglalja a számítógépes eszközök kereskedelmét és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat. Magyarországon 1999-ben elsők között létesített outsourcing szerződést egy bank végfelhasználóinak támogatására. A cég a Figyelő című hetilap Top 200-as listáján 1999-ben az IT cégek között megszerezte a 99. helyet, és Magyarországon képviselte a General Electric (GE) Capital Information Technology Solutions-t.

  2001-ben értékesítette a VAR Kft.-ben lévő üzletrészét, és magánszemélyekkel közösen megalakította a MagiCom Kft.-t, amelynek ügyvezetőjeként dolgozott 2020-ig. A cég elsősorban magas hozzáadott értékű informatikai szolgáltatásokkal foglalkozik. A MagiCom Kft. vezetése alatt indította többszörös pályázat nyertes Ipar 4.0 beltéri pozicionáló rendszer fejlesztését, melyet Recosense néven forgalmaznak. A MagiCom Kft. 2018-ban indította a Nexpery Learning Hub-ot, ahol vizsgáztatott hálózati szakembereket képeznek. 2020 elején átadta az ügyvezetést, majd, mint tulajdonos, kiemelt partnerekkel és társadalmi felelősségvállalást érvényesítő (CSR) projektekkel foglalkozik.

  2019-ben egyike az AmCham (Amerikai Kereskedelmi Kamara Közép- és Kelet-Európában) három legsikeresebb STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) karrierorientációs nagykövetének.

  Közéleti tevékenysége sokrétű: 2005 óta elnöke a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületnek, 2008–2014 között a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnökségi tagja és a képzési munkacsoport vezetője. 1996 óta irodamenedzsmentet is oktat. 2008 óta a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatója és a Tímár László Esettanulmány Verseny szervezője.

  Oktatási és társadalmi tevékenységéért több elismerést kapott: a Veszprémi Egyetemtől 2004-ben címzetes egyetemi docens címet, majd 2016-ban Pannónia Felsőoktatásáért Díjat kapott; 2006-ban a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztere Kármán Tódor-díjjal tüntette ki, elismerve ezzel, hogy sikerrel felvállalta az oktatás és a gazdasági élet szereplői közötti híd szerepét.

  És ami még fontos

  Létrehozva: 2020.05.11. 20:46
  Utolsó módosítás: 2024.03.29. 17:37