BJMT AMK 2016

BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia 2016.

A Bolyai János Matematikai Társulat (BJMT) és a győri Széchenyi István Egyetem, a HU-MATHS-IN – Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat – közreműködésével, 2016. június 1. és 3. között megrendezi a 2016. évi BJMT Alkalmazott Matematikai Konferenciát. A konferencia helyszíne és fő támogatója a győri Széchenyi István Egyetem. A konferenciát a 2012-ben megrendezett azonos megnevezésű konferencia koncepciójára támaszkodva szervezzük. A konferencia célja olyan tudományos, technológiai, gazdasági és társadalmi kihívások bemutatása, amelyek egzakt megfogalmazásában és megoldásában a matematika jelentős szerepet játszik. A rendezvény újabb fórumot kíván teremteni multidiszciplináris és ipari kapcsolatok kialakítására, és új irányokba vezető matematikai kutatások ösztönzésére. A konferencia egyben betekintést ad a nemzetközi ipari matematikai projekttevékenységbe meghívott nemzetközi előadók részvételével. A konferencia tematikáját döntően az alábbi alkalmazási területek szerint strukturáljuk: Biológia, Orvosi Alkalmazások, Gyógyszeripar Hálózatok, Telekommunikáció és Web-Technológiák Jármű- és Gépipar, Energia Pénzügyi- és Biztosítási Matematika Társadalmi kihívások: Demográfia, Környezetvédelem A konferencia első délelőttjén egy kiemelt alkalmazási területen (Hálózatok, Telekommunikáció és Web-Technológiák) miniszimpoziumot tartunk, melyen a témakör ipari képviselői ill. kutatói tartanak előadásokat. A programot mintegy 50%-ban az egyes alkalmazási területekhez kapcsolódó, más tudományterületet bemutató plenáris és kiemelt (45 perces) előadások képezik. A visszaigazolt plenáris előadók köre a honlapon megtekinthető. A program másik felét döntően meghívásos alapon szervezett matematikai orientáltságú szekciók és önállóan jelentkező előadók előadásai képezik. Ezen túlmenően a konferencia teljes idejére lehetőséget biztosítunk a kutatási eredmények poszter-kiállításon történő bemutatására. A konferencia nyelve magyar, eltekintve egy-két külföldi előadótól.

Időpont:
2016.06.01-06.03

Rendező szervek:

Helyszín:
Győr

Főszereplők:
  • Elnök: Gerencsér László (MTA SZTAKI), Biológia, Orvosi Alkalmazások, Gyógyszeripar Fridli Sándor (ELTE) Röst Gergely (SzTE) Tóth János (BME) Hálózatok, Telekommunikáció és Web-Technológiák Benczúr András (MTA SZTAK) Pethő Attila (DE) Recski András (BME) Jármű- és Gépipar, Energia Horváth Zoltán (SZE) Illés Tibor (BME) Kis Tamás (MTA SZTAKI) Pénzügyi- és Biztosítási Matematika Arató Miklós (ELTE) Molnár-Sáska Gábor (Morgan Stanley) Pap Gyula (SzTE) - Programbizottság

Kiadvány adatai:

a magyar nyelvű cikkeket – az MTA III. Osztálya által és a Bolyai János Matematikai Társulat közreműködésével kiadott – Alkalmazott Matematikai Lapok publikálja.


Létrehozva: 2018.01.31. 17:13
Utolsó módosítás: 2024.02.13. 01:40