CreativIT szakosztály

Szervezet típusa: szakmai
Alakult:
2017
Tevékenység:

Szegedet egy ismert és elismert alternatívaként elhelyezni az informatikai térképen

Teremtsünk és népszerűsítsünk olyan környezetet, ami motiválja a gyerekeket, hogy az IT felé orientálódjanak

Creativ_IT szakmai szervezet tulajdonképpen egy szövetség a szegedi IT szakma cégei között. A szervezet missziója az, hogy Szegedet egy ismert és jó alternatívává tegyük az ország és Európa informatikai térképen.

Elsődleges célunk az, hogy a szegedi informatikai munkaerőpiacot közös erővel mennyiségében bővítsük, minőségében pedig javítsuk. Egymással összefogva sokkal nagyobb hatást tudunk kiváltani és jobb eredményeket tudunk elérni.

Terveink közé tartozik az informatikai pálya népszerűsítése az általános- és középiskolákban, helyi fesztiválokon, rendezvényeken. A gyermekek mellett a pályaválasztásra készülő fiatalok szüleit is megszólítva mutatjuk be a programozói lét szépségeit és előnyeit. Versenyek, vetélkedők, pályaorientációs rendezvények, valamint a szaktanárok továbbképzése is szerepel eseménynaptárunkban. Fontosnak tartjuk az együttműködést az oktatásban szereplőkkel általános iskolától az egyetemig.

Mindezek mellett hangsúlyt fektetünk a szegedi informatikai társadalom összefogására és folyamatos képzésére, ismeretek terjesztésére. Ezen a téren is célunk az együttműködés az egyéni kezdeményezések mellett.

A szervezet jelenlegi tagjai között köszöntheti Szeged legnagyobb IT cégeinek többségét, amelybe beletartoznak hazai cégek ugyanúgy, mint a multik helyi irodái, a nagyvállalatok és a KKV szektor képviselői.

Célunk az, hogy a szegedi IT élet minél több résztvevője tagja legyen a szervezetnek, ezzel bővítve lehetőségeinket missziónk beteljesítésére.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társasághoz csatlakozást azért választottuk, mert az NJSZT céljai nagyban lefedik sajátjainkat, függetlenül attól, hogy a mi céljaink elsősorban Szegedhez kötődnek.Úgy gondoljuk, hogy tevékenységünkkel tudjuk egymást erősíteni.