Végh László (Végh Ladislav)

Születési dátum:
1976.03.04.
Születési hely:
Komárom (Szlovákia)
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika és informatika szakos tanár - Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem - 1999.
 • Tudományos fokozat:
  PhD - 2018 - ELTE

  1999-től Komáromban (Szlovákia) az Eötvös Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskolában matematikát és informatikát tanított. Részt vett az iskola informatikai szaktantermeinek és számítógépes hálózatának kialakításában. A tanulók számára több matematikai oktató- és gyakorlószoftvert fejlesztett; a tehetséges tanulókat matematikai versenyekre készítette fel.

  2005 óta a Selye János Egyetem Informatikai Tanszékén tanársegéd, majd adjunktus. Az alkalmazott informatika, valamint a tanári informatika szakokon oktat: programozást és alkalmazáskészítésre orientált tantárgyakat tanít, és az alkalmazott informatika szakos hallgatók szakmai gyakorlatáért felelős.

  Kutatási területe a programozás oktatásának módszertana, algoritmusok programozás-animációkkal és vizualizációkkal támogatott oktatása, virtuális világok felhasználása az oktatásban. Kutatásainak eredményeit számos hazai és nemzetközi konferencián, folyóiratban, könyvfejezetben publikálta. Egyetemi tankönyvek szerzője, társzerzője. Aktívan részt vett több hazai és nemzetközi konferencia szervező-, ill. programbizottsági munkájában.

  A nyitrai kerület Informatika Olimpia bizottság tagja. Az MTA külső köztestületi tagja.
  Kitüntetései: Rektori díj (Selye János Egyetem, 2017); Tarján Rezső-díj (NJSZT, 2022).


  Létrehozva: 2022.12.04. 00:10
  Utolsó módosítás: 2022.12.13. 15:45