Rozsnyai Gábor

Születési dátum:
1949.08.18.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1972.
 • mérnök-tanár - Budapesti Műszaki Egyetem - 1972.
 • orvosbiológiai elektronikai és méréstechnikai szakmérnök - Budapesti Műszaki Egyetem - 1979.

 • 1972-től a Számítástechnikai Oktató Központban (Számok) és utódintézményében, a Számítástechnika Alkalmazási Vállalatnál (Számalk) oktatás mellett tananyagok kidolgozásával, a számítástechnikai képzés tervezésével, az ott megvalósított interaktív terminálra alapozott oktatási rendszerrel foglalkozott. Később érdeklődése a számítógépes grafika, valamint a számítógéppel támogatott tervezés (Computer Aided Design, CAD) témák felé fordult.

  1976-tól az Államigazgatási Számítógépes Szolgálatnál (ÁSZSZ) feladata az akkor legnagyobb magyarországi számítógép rendszer támogatása volt – többek között a GCOS operációs rendszer elemeinek működtetése, kiegészítése.

  1978-1980 között a kőbányai Richter Gedeon Gyógyszergyárban az ország egyik legkisebb számítóközpontjában (TPA/i gép mellett) statisztikai programok fejlesztésével, majd biológiailag aktív jelek feldolgozására alkalmas mikroprocesszoros rendszer fejlesztésével foglalkozott.

  1980-től alkalmazásfejlesztőként, projektmenedzserként és projektszervezőként aktívan vett részt az ún. szoftver-export tevékenységben – az UTORG, SOFTCOOP, Computer Partner, Montana, Datorg, Team HLC GmbH és Kft. cégek szervezésében. E tevékenységeket az IBM, BMW, Semperit, VAMED, PCD, Baywa, Deutsche Telekom, AUA stb. cégek Európa német nyelvterületén működő részlegeinél végezte.

  1999-től a tanácsadási és informatikai szolgáltatásokra szakosodott cégcsoport, az AAM Consulting munkatársaként tanácsadási tevékenységet végzett. Többek között részt vett a 2000-dik évre előrevetített számítógépes világösszeomlás (Y2K) rendszeradaptációiban.

  1995-2004 között részt vett a hazai integrált vállalatirányítási rendszerek (így pl. a BaaN rendszer) meghonosításában (Datorg Team Kft.) és oktatásában is (Gábor Dénes Műszaki Főiskola, Általános Vállalkozási Főiskola, Szent István Közgazdasági Szakközépiskola).

  2004-2007 között a Közlekedéstudományi Intézet kutatójaként az érintésmentes elektronikus kártyák közlekedésben való felhasználásával, mintarendszer létrehozásával foglalkozott, tanácsadást is végezve.

  2007-2016 között nagyszámítógépes rendszerek üzemeltetési támogatásával és fejlesztésével foglalkozott az Unicredit Bank, az IBM, a T-Systems-ITSH és az ExxonMobil világcégeknél.

  1972-től Aktívan részt vesz az NJSZT különböző szakmai közösségeiben, a Híradástechnikai Tudományos Egyesületben (HTE), valamint 1990-es évektől a Projektmenedzser Szövetségben (PMSZ). Létrehozója és elnöke a HR Nemzetközi Egyesületnek, mely sokat tett a hazai HR kultúra javításáért (2000-2006).

  Lásd még

  Létrehozva: 2017.09.18. 10:38
  Utolsó módosítás: 2024.03.24. 11:33