Bakonyi Viktória

Születési dátum:
1961.12.06.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika-fizika és számítástechnika szakos tanár - ELTE - 1985.

 • 1985 óta az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) dolgozott – először programozó matematikusként majd oktatóként. Az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Média és Oktatásinformatikai Tanszék mesteroktatója. PhD disszertációját írja.

  Oktatási tevékenysége a következő területeket fedi le: programozási módszertan, programozási nyelvek, operációs rendszerek, számítógépes rendszerek, web és mobil programozás. Ezek közül több tárgyat az angol nyelvű képzésben is tart.

  Elkötelezett a tehetséggondozás területén; részt vesz az Országos Logo Tanulmányi Verseny feladatkitaláló bizottságában. Szlovákiai kutatókkal több közös projektben is részt vett Illés Zoltán vezetésével, amelyek közös publikációkat is eredményeztek.

  Kutatási területe: valós idejű alkalmazások, okos eszközök használata az oktatásban. A témával kapcsolatos közös eredményeket folyamatosan publikálják.

  2016-ban az NJSZT Illés Zoltánnal és Psenák Ildikóval együtt megosztott Tarján-díjban részesítette, határon átívelő, példamutató együttműködésüket is elismerve.

  És ami még fontos
  • Család: 3 gyermek (2019-es közlés).

  Létrehozva: 2019.09.02. 19:37
  Utolsó módosítás: 2020.03.10. 18:15