Neumann János – emléknap Balatonfüreden

2023. május 26-dikán Balatonfüreden a Balaton Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Neumann János világhírű matematikus, az informatika úttörőjének tiszteletére a Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal és a Zsidó Kiválóságok Házával közösen emlékfát ültetett és emlékkövet helyezett el a Tagore sétány északi oldalán húzódó Nobel-díjasok ligetében.

Az eseményen Bóka István Balatonfüred polgármestere, Beck György az NJSZT elnöke, Olti Ferenc a Zsidó Kiválóságok Háza alapítvány elnöke és Gulácsi László az Óbudai Egyetem tudományos rektor helyettese tartott megemlékezést.
A Ginkgo-Biloba emlékfa elültetése után, a Zsidó Kiválóságok Házában rendezett emlékülésen Dömölki Bálint az NJSZT tiszteletbeli elnöke, Hargittai István akadémikus és Gulyás László az ELTE docense, a Neumann Társaság alelnöke tartottak előadásokat Neumann János életművéről.
A rendezvényen a #neumann120 keretében megnyitották a digitális tablókiállítást is, melyen először látható a Neumann János életét és pályáját bemutató, friss, jubileumi tablósor képernyős változata.

Program
FB bejegyzés az eseményről
Neumann Társaság írása


Létrehozva:2023.05.31. 09:37

Utolsó módosítás: 2023.05.31. 12:01