Gulyás László

Születési dátum:
1972.12.17.
Születési hely:
Szentes
Végzettség, szakképesítés:
 • programtervező matematikus - ELTE - 1996.
 • Tudományos fokozat:
  PhD - 2006 - ELTE

  A EIT Digital budapesti csomópontjának igazgatója (EIT: European Institute of Innovation and Technology, Information and Communication Technologies). 1996 óta foglalkozik komplex társadalmi rendszerek ágens alapú modellezésével, illetve mesterséges intelligenciával. Dolgozott a Közép-európai Egyetemen (CEU), az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetben (SZTAKI), a Harvard Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) és az AITIA International Zrt.-ben, illetve tanított az Universitat de Barcelona-n.

  2003 és 2015 között az AITIA International Zrt. kutatás-fejlesztési projektekért felelős kutatási igazgatója; a vállalat egyik divíziójának vezetője. A cég a Deloitte Technology Fast 50 listáján a 4 leggyorsabban nővő magyar technológiai cég között szerepelt 2007 és 2010 között (2009-ben első helyen).

  Utóbb az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék munkatársa.

  Tevékenysége nagyjából egyenlő részben oszlik meg a felsőoktatás, a kutatás és az Információs és Kommunikációs Technológia (ICT) üzleti világa között. Különleges érdeklődése az akadémiai és az üzleti világ közötti kapcsolatok fenntartása és ápolása: a friss tudományos és technológiai eredmények piacra vitelének segítése, illetve az üzleti világ szempontjainak megjelenítése az oktatásban.

  2018-ig 70-nél több tudományos közleménye jelent meg és több mint 35 nemzetközi konferencia bírálóbizottságában vett részt. 11 magyar kutatás-fejlesztési pályázat mellett 7 sikeres Európai Uniós kutatási projekt létrehozásában vállalt szerepet.

  Az Európai Társadalomszimulációs Társaság (ESSA) és az NJSZT tagja. Utóbbiban a Tehetséggondozási, valamint a Mesterséges Intelligencia szakosztály titkára, különböző időpontokban.

  Az NJSZT Kemény János-díjának első évi díjazottja (2001).

  És ami még fontos
  • Gyermekkorában a Novotrade Octasoft és DeltaSoft stúdiója részére írt játék- és oktatóprogramokat a Commodore gépcsaládra.
  • 1990-ben és 1991-ben a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián résztvevő magyar csapat egykori tagja. Később egy évtizedig az olimpiai csapattagok egyik felkészítő tanára, később csapatvezető helyettes.
  • A Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Verseny szervezőbizottságának tagja 1991 és 2006 között.
  • Nős, három gyermek apja.

  Létrehozva: 2018.08.12. 17:30
  Utolsó módosítás: 2024.03.07. 11:34