Érdekességek – kapcsolódások Washingtonból

A Kutatók éjszakája 2017. rendezvény egyik kiemelkedő programja volt az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar aulájában lévő IT Evolúció állandó kiállítás megtekintése tárlatvezetéssel.

Dr. Tick József, az iTF elnöke és kollégái, szintén a szakma nagy tapasztalattal rendelkező képviselői, Bohus Mihály, Dr. Fehér Gyula és Tiszai Tamás késő estig fáradhatatlanul mutatták be a fantasztikus gyűjtemény tárgyait és mesélték el azok történeteit.
Különleges élmény volt, hogy két alkalommal Skype-os kapcsolaton keresztül Washingtonból a kiállítás megálmodója és létrehozója Dr. Kutor László, az iTF egyik alapítója, két előadást is tartott az érdeklődőknek.
Dr. Ivanyos Lajos rövid bevezetője után, Kutor tanár úr első bejelentkezésekor két történetet hallhattunk arról, hogy hogyan találták és fejtették meg Archimédesz elveszettnek hitt írásait egy ezer éves pergament imádságoskönyv lapjainak mélyén, valamint személyes élményét mesélte el arról, hogy hogyan sikerült személyesen Neumann János IAS számítógépét megnéznie a Smithsonian Múzeum raktárában.
Második bejelentkezésekor képeket és történeteket osztott meg a hallgatósággal a világ leglátogatottabb Smithsonian Air and Space és a Steven Udvar-Házy Múzeum különleges tárgyairól. A két előadás között és után az előadóval beszélgethettek a kollégák és a kiállításra érkező sok fiatal.
Kutor tanár úr a kérdésekre adott válaszaival, néha újabb előadásnak is beillő részletességgel, többször tárgyakat bemutatva válaszolt a sok-sok kérdésre.

Kutor Lászlónak köszönjük, hogy időt és fáradságot nem sajnálva ilyen nagyszerű élményben részesítette a rendezvényre idelátogató vendégeket.

Az IT Evolúció kiállítás látogatói
Tárlatvezetés az  IT Evolúció kiállításon
Bevezető előadás
A bevezető előadás hallgatósága
Az IT Evolúció kiállítás látogatói
Az IT Evolúció kiállítás látogatói
Skype kapcsolat létesítése Budapest-Washington között
Skype kapcsolat Budapest-Washington között

Létrehozva:2017.10.03. 13:52

Utolsó módosítás: 2017.10.04. 15:29