Elhunyt Siegler Vera

Szomorúan tudatjuk, hogy kedves kollégánk, a magyar térinformatika nagyasszonya, Siegler Vera ez év február 19-én elhunyt.

Vera 1952-ben született, villamosmérnökként végzett. Az AUTOKER-ben kezdett dolgozni, ahonnan útja az ÁSZSZ-en, TII-n keresztül az Alkalmazástechnika Kisszövetkezethez vezette. 1991-ben alapította meg a Topolisz Térinformatikai Stúdiót, amelynek kezdetektől fogva ügyvezetője volt. Úttörő szerepet játszott a magyar navigációs térképek kidolgozásában. Nagy alázattal és páratlan szorgalommal vett részt a magyar térinformatika kibontakoztatásában. Egyik alapítója és vezetője volt a Top Map Kft-nek, ahol Magyarország egyedülálló térképadatbázisát hozták létre.

Szakmai sikerei ellenére szerény, segítőkész kolléga maradt. 2023-ban három önálló tanulmánnyal járult hozzá az iTF munkájához a magyar térinformatika történetének felvázolásában. Közülük is kiemelkedik a „Kis magyar navigációtörténet – egy új szakma születése” c. írása. Január elején már betegen, de még optimista hittel javítgatta munkáit.

Személyes jelenléte hiányozni fog, emlékét, eredményeit szeretettel őrizzük.

Budapest, 2024. február 25.
Havass Miklós


Létrehozva:2024.02.28. 08:27

Utolsó módosítás: 2024.02.28. 08:27