Siegler Vera

Születési dátum:
1952.06.16.
Születési hely:
Budapest
Halálozási dátum:
2024.02.19.
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1975.
 • menedzser - BME - 2002. (MBA)

 • A villamosmérnöki oklevél megszerzése után az AUTOKER Számítóközpontban dolgozott, ahol a rendszerprogramozás alapjait sajátította el. 1976-ban került a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Államigazgatási Számítógépes Szolgálathoz (ÁSZSZ), ahol nagygépes környezetben programtervezőként dolgozott 1982-ig.

  1982-1986 között a Tudományszervezési és Informatikai Intézet (TII) munkatársa volt. Első években a felsőoktatási felvételi információs rendszer fejlesztéséért, koordinálásáért felelt, majd az országos iskolaszámítógép program témafelelőse lett.

  1986-ban került az Alkalmazástechnika Kisszövetkezethez, ahol térinformatikával kezdett foglalkozni mint szoftverfejlesztő. Ezekben az években alkotta meg – az országban először – a digitális térképkészítés módszertanát, ami a későbbi évtizedekben meghatározta pályáját. Ezzel összefüggésben ekkor kezdte kifejleszteni a főváros számára a Közlekedési Nyilvántartó Alaprendszert (KANYAR), ahol a budapesti digitális alaptérképen a közlekedéssel kapcsolatos információk szimbólumait lehetett szerkeszteni és nyilvántartani.

  1991-ben alapította meg a Topolisz Térinformatikai Stúdió Kft.-t, amelynek kezdetektől fogva ügyvezetője. A cég számtalan sikeres projektet alkotott elsősorban a digitális térképen alapuló útvonaltervezés és szállítás optimalizálás témájában. Úttörő szerepet vállalt a magyarországi egységes közlekedési alaptérkép megalkotásában. Több évig léteztek Budapest forgalmas csomópontjain a Topolisz által fejlesztett InfoTouch kioszkok, amelyek a közlekedők számára eljutási útvonalat javasoltak. Ezt váltotta fel a népszerű „utvonalterv.hu” online közlekedési térképportál. Ezen felül a Topolisz Kft. számtalan egyedi térinformatikai megoldást készített cégek, intézmények megrendelésére.
  Kiemelkedő szerepet játszott a különböző tematikájú – kiemelten turisztikai és közlekedési – adatbázisok térképpel való összekapcsolásában és ezek hasznosulásában.

  Ezzel párhuzamosan 2002-2012 között vezette a Top-Map Kft.-t, ahol elkészült egy Magyarországon egyedülálló navigációs térképadatbázis: a legtöbb autóba telepített, illetve mobiltelefonos navigációs alkalmazás magyarországi térképalapja. Irányítása idején a Top-Map a világ két vezető navigációs térképvállalatának egyedüli magyarországi partnere volt.

  És ami még fontos
  • Család: 2 felnőtt gyermek, 5 unoka. (2020-as közlés.)

  Létrehozva: 2020.05.12. 12:02
  Utolsó módosítás: 2024.03.24. 12:34