Hivatkozási név: Novell

Novell Magyarország Marketing Korlátolt Felelősségű Társaság

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1994.02.14
Címe:
Budapest, Csörsz u. 45, 1124
Alapítók:
n.a.
Tevékenység legfőbb céljai, területe

Csoportmunka

Biztonság

Eszközfelügyelet

Rendszerfelügyelet

Mobileszközök kezelése

Fájl-és hálózatkezelés

Felső vezetői
  • Szittya Tamás, ügyvezető igazgató
  • Hargitai Zsolt, üzletfejlesztési vezető
  • Miklósik Mariann, vezető tanácsadó
  • Jekler Rudolf, kommunikációs vezető
Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
n.a.
Számítástechnikai alkalmazottak száma
1998: 22 fő
Árbevétel
2014.12.31. nettó árbevétel 13 684 000 HUF
Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek

NetWare hálózati operációs rendszer

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2008 folyamán cserélte le informatikai rendszerét egy Linux-alapú, outsource formában működtetett vékonykliens-architektúrára a Novell szakembereinek segítségével.

A Szélessáv-programot a hatóság szigorú körülmények között lebonyolított és ellenőrzött közbeszerzési eljárás keretében tudta megvalósítani. A közbeszerzési eljárásban pályázó cégek közül a legalacsonyabb árajánlatot tevő nyerte el a megbízást. Ez a vállalkozó a Novell Magyarország Kft. volt. Segítségével a Magyarországon nyújtott szélessávú szolgáltatások főbb jellemzői egy független, az NMHH és a felhasználók rendszeres méréseinek eredményeit tartalmazó, a hatóság szakemberei által folyamatosan hitelesített adatbázis segítségével ellenőrizhetők.

Állami Számvevőszék, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatal, a Westel Telekommunikációs Rt., a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Rádió, a Wallis Csoport, a Közlekedési Főfelügyelet, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Vivendi Telecom Hungary, a Raiffeisen Bank Rt., valamint a több minisztériumban is elindult, illetve elkészült Novell megoldásokon alapuló metacímtár projekt.

Magyar Telekom jogosultság- és jelszókezelése

K&H Bank informatikai vagyongazdálkodása

Átalakulások

2012 előtt Novell Magyarország néven működve kínált vállalati megoldásokat a munkaállomásoktól egészen az adatközpontokig.

Ezt követően felvásárolta a The Attachmate Group , majd 2012 áprilisától kezdve a Novell és SUSE termékek mellett a NetIQ magas színvonalú, vállalati biztonsági megoldásaival bővült a cég palettája.

Érdekességek

Jegyzett tőke  500 000 HUF (alapításkori)

Széles körben hozzájárult a hazai számítástechnika fejlődésében, mivel rengeteg nagyvállalatnak biztosított szoftvereket és különböző eszközöket az informatikai hálózatának kiépítésében, és felügyeletében.


Létrehozva: 2017.04.16. 15:50
Utolsó módosítás: 2024.02.10. 17:12