Hivatkozási név: DUNA ELEKTRONIKA

Duna Elektronika Számítástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Típus:
vállalat
Alapítás időpontja:
1995.03.27
Címe:
1183 Budapest, Gyömrői út 99.
Alapítók:
 • Freed Péter
 • Juhász Gábor
 • Tevékenység legfőbb céljai, területe

  Vállalatunk fő tevékenysége a megalakulásától fogva a magas szakértelmet igénylő informatikai rendszerek kereskedelme, a hozzájuk kapcsolódó tervezési, üzemeltetési, és rendszerintegrációs szolgáltatások ellátása vállalkozások és közintézmények számára.

  Felső vezetői
  • Freed Péter, Ügyvezető Igazgató
  • Juhász Gábor, Műszaki Igazgató
  • Kiss Tibor, Kereskedelmi Igazgató
  • Kóti János, Gazdasági Igazgató
  • Héderné Kukta Zsanett, Outsourcing Operation Director
  • Dormány Tamás, Service Director
  Meghatározó egyéniségek, kulcsszemélyek
  n.a.
  Számítástechnikai fejlesztések/termékek/Projektek
  n.a.
  Átalakulások

  1991. A MicroAge magyarországi partnereként megalakul a vállalat.

  1992. Az első nagy siker, nagyon hamar – egy teljes rendszer szállítása a magyar parlament számára az amerikai Kongresszusi Könyvtárral kötött szerződés értelmében

  1993. Duna Elektronika neve a “Legjobb IBM viszonteladók” közé tartozik.

  1995. A cég átalakul elnyeri végső formáját és új víziója, hogy a Fortune 500-as vállalatok informatikai igényeit szolgálja ki Magyarországon.

  Érdekességek

  A kft. története 1990-ig nyúlik visszaamikor Freed Peter magyar származású amerikai IT-szakember, a rendszerváltás által nyújtott lehetőséggel élve, vállalkozást indított Magyar­országon. Biztos volt benne, hogy az információtechnológiai eszközök és szolgáltatások piaca hamarosan fellendül, hiszen korábban az ország már csak a CoCom-lista miatt sem jutha­tott hozzá a modern készülékekhez. Összeállított tehát egy jól szerkesztett, alapos üzleti tervet, majd bekopogtatott vele a Magyar–Amerikai Vállalkozási Alaphoz. Freed Peter a mai na­pig büszkén idézi fel, hogy az ő üzleti terve volt az első, ame­lyet az idősebb George Bush kormányzatának az égisze alatt működő alap elfogadott és támogatásban részesített. Irodája falát egy amerikai lobogó ékesíti, valamint egy okirat, amely igazolja, hogy a zászló korábban a washingtoni Capitoliumot díszítette – emlékezteti is erre mindennap. Az alap támogatá­sával rövidesen megalakult a vállalat 3 millió dolláros tőkével, majd rögtön egy szép megbízást is kaptak 1991-ben. Az USA kormányzata ugyanis segítséget nyújtott a kelet-európai or­szágoknak parlamentjeik informatikai felszereléséhez. A Duna Elektronika a magyar, a szlovák és az albán országházban ál­líthatta fel a rendszert

  1966. A cég elnyeri ” A legdinamikusabban fejlődő Compaq viszonteladó” címét Magyarországon

  Computacenter hivatalosan kinevezi a Duna Elektronikát, mint kizárólagos magyarországi partnert.

  1997. A cég növekedése folytatódik – éves forgalma megduplázódik az előző évhez képest.

  1999. A Duna Elektronika Microsoft Certified Solution Provider Partner és Large Account Reseller partner Bevezetésre kerül az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer. A bevétel jelentősen növekszik, már több mint 8 millió dollár.

  2001. A vállalat  törekszik arra, hogy megerősítse piaci részesedését. Új partnerség AS400, EMC CLARiiON és a Lotus Notes.

  2002. Az első számú Compaq partner lett és elnyerte a „Top Viszonteladó” címét 2001-ben. Deloitte & Touche Technology Fast 50, a Duna Elektronika első ízben került a rangos listára, az elmúlt évben elért több mint 60%-os növekedés eredményeként.

  2004-2005. Kinevezett Dell forgalmazó és DASP Szolgáltató.

  2006. Több mint 6000 Dell asztali gép szállítását nyeri meg egy távközlési szolgáltató részére.

  2007. Több mint 1000 nyomtató és multi funkciós készülék szállítását nyeri meg a Telco szektor számára. Elnyeri a hivatalos Dell EMC Gold Service szerviz partneri státuszt. Ugyanebben az évben több mint 1000 végfelhasználó informatikai támogatását nyeri el országszerte. Megnyitja az első call centert, amely több száz végfelhasználót támogat.

  2008. Hivatalos Lenovo Service Partner. Outsourcing szolgáltatás keretében elnyeri több mint 6000 végfelhasználó támogatását.  Szerződést nyert több mint 500 multivendoros szerver üzemeltetésére országszerte. IDG felmérés szerint a Duna Elektronika bekerül a TOP 5 legnagyobb outsourcing partnerei közé Magyarországon. Megalakul KKV részleg, amely a hazai Kis és középvállalatok informatikai igényeit szolgálja ki.

  2010. Az elért új státuszát Dell Certified Partner Enterprise Architecture. Call center szolgáltatást és helyszíni támogatást nyeri el  több száz felhasználó részére.

  2011. A 20 éves évforduló alkalmából a vállalat új stratégiát alakít ki. Bővíti szolgáltatási portfólióját, az eddigi nagyvállalatok mellett már a KKV-k számára is nyújt szolgáltatást.

  Új partnerség NetApp, EMC, VMware. A Microsoft Gold Virtualizációs partneri cím megszerzése és a HP Gold Partneri szint megszerzése. Több száz fő támogatását nyeri el 7×24 órában egy globális autógyártó számára Magyarországon.

  2012. Már több mint 20.000 felhasználót támogat


  Létrehozva: 2020.06.01. 19:29
  Utolsó módosítás: 2024.03.30. 15:10