IDŐUTAZÁS

 

A hazai informatikatörténet virtuális tárlatlátogatására hívjuk a kedves látogatót, amely az Informatikatörténeti Adattár (iTA) gyűjteményén alapszik és bemutatja azt az utat, azokat a paradigmaváltásokat, azokat a mérföldköveket, amelyeket a magyar informatika a kezdetektől fogva napjainkig megtett.

A tárlatvezetés izgalmas lehetőségeket rejt, hiszen minden bemutatott fejlesztés, intézmény, személy, program, rendezvény mögött újabb és újabb olvasnivalók érhetők el – életrajzok, intézmény leírások, szakmai cikkek, előadások, izgalmas szakkönyvek, videós beszélgetések. Ily módon időben is és tematikusan is lehetőség van a kalandozásra.

A tárlatvezetés a szerkesztő szubjektív véleményét követve (ahogy ő látja a hazai informatikát) végigvezet a kiállításon, bemutatja a magyar informatikatörténet vezérfonalát, nem megfeledkezve az apró intimitások világáról sem. Reméljük, hogy élményt jelent az utazás és másoknak is ajánlja megtekintésre a gyűjteményt.

Nagy örömünkre szolgálna, ha véleményét megosztaná velünk. jelezné mi tetszett, mi hiányzik a történetből, esetleg javaslatokat is küldene annak kiegészítésére, korrekciójára.

Jó utazást! Hasznos időtöltést!


Létrehozva:2019.07.31. 17:24

Utolsó módosítás: 2021.08.26. 17:03