Árvai Péter

Születési dátum:
1979.10.26.
Születési hely:
Karlskoga, Svédország
Végzettség, szakképesítés:
  • - KTH Royal Institute of Technology, Stockholm - 2005. (Médiatechnológia és médiamérnök szak)
  • Master of Business Administration, MBA - Stockholmi Egyetem - 2006.

  • Az első hallgatók egyike volt, aki 1999 és 2005 között részt vett az újonnan bevezetett Médiatechnológia és -mérnöki Mesterprogramban a stockholmi KTH Royal Institute of Technology egyetemen (a diploma megszerzése után társalapítója lett az egyetem alumni szervezetének). Egyetem alatt részt vett az EU és a Japán Gazdasági, Kereskedelmi Minisztérium által létrehozott 12 hónapos “Vulcanus in Japan” programban. Japánban elvégzett egy képzési programot a Fuji Xeroxnál. Üzleti gyakorlatának részeként Szingapúrban tanult közgazdaságtant csereszemeszter keretében.

    Iskolái elvégzése után megalapította az omvard.se céget, mely 2009-ben elnyerte a legjobb honlap címét Svédországban.
    Később a svéd Mobispine mobil kommunikációs vállalat termékportfóliójának alelnöke lett (itt munkatársaival kifejlesztette az első mobil hírolvasót, a TED Talksot, amely alkalmas volt a mobil eszközökről való konferenciakövetésre).

    2009-ben Somlai-Fischer Ádám és Halácsy Péter közreműködésével megalkották a Prezi prezentációs szoftvert; társalapítója és 12 évig vezérigazgatója volt az erre alapított Prezi cégnek. A több mint 100 millió Prezi felhasználóval közösen létrehozta a világ legnagyobb könyvtárát nyilvánosan elérhető prezentációkból. Ezek összesen több milliárd megtekintése teszi a Prezit a Magyarországról indult egyik legszélesebb körben elterjedt márkává.

    És ami még fontos
    • Eltökélten tevékenykedik azon, hogy a magyar fiatalok vállalkozó-szellemét erősítse, önbizalommal és hittel vállalják a globális piacon való megmérettetést. Társalapítója és elnöke volt a Bridge Budapest szervezetnek 2013-ban, amely a vállalkozói kezdeményezést párosítja a tudás és a teljesítmény megalapozta önbizalom alapján szerveződő üzleti kultúrával. Társalapítója a több mint 1000 magyar céget tömörítő Nyitottak vagyunk szervezetnek, amelyek változatos és befogadó munkahelyek megteremtésén fáradoznak.
    • Az Európai Bizottság az Év Vállalkozójának választotta; a Royal Institute of Technology az Év Alumnija címet adományozta neki.
    • Számtalanszor jelent meg a Financial Times hasábjain mint a világ egyik legbefolyásosabb LGBT vezetője.

    Létrehozva: 2024.06.20. 00:14
    Utolsó módosítás: 2024.06.24. 10:52