Tihanyi Zoltán

Születési dátum:
1963.05.16.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1987.

 • Az egyetem elvégzése után első munkahelye a Magyar Rádió volt, ahol hangmérnökként dolgozott.

  Eleinte főleg értékesítés-támogatással foglalkozott (Motorola, Sagem), tehát az ügyfeleknek értékesített IT- és távközlési termékekhez és szolgáltatásokhoz kellett jól értenie, egyszersmind az üzleti életben is sikeresen kellett mozognia

  Később több magyar és multinacionális cégnél dolgozott üzleti, illetve üzlettámogatói pozíciókban, melyek során mind műszaki, mind gazdasági ismereteit is kamatoztathatta.

  Egy időben a Számítástechnika Alkalmazási Vállalat (Számalk) Oktatási és Informatikai Zrt. IT üzletágvezetője volt, de számos nemzetközi cégnél is dolgozott oktatásszervező alvállalkozóként.

  Idővel egyre jobban kezdte érdekelni az informatika és az emberek viszonya, hogy hogyan szervezik meg a cégek az IT részlegüket és hogyan dolgoznak a kollégák. Ez motiválta arra, hogy az ITIL agilis szolgáltatás-menedzsment vizsgát letegye, és ennek kapcsán üzleti szimulációkat is tartott. Megszerezte a Professional Scrum Master minősítést is.

  2000 eleje óta foglalkozik IT oktatással üzletágvezetőként, termékmenedzserként de webinárokat (web szemináriumok) és workshopokat is tartott.

  Elkötelezett híve a digitalizációnak, mely segít a hatékony és célszerű működésben és a mindennapi élet területén is.

  2020. novembertől az NJSZT szakmai igazgatója.

  És ami még fontos
  • Nős; két gyermeke van. (2020-as közlés.)
  • Szeret kirándulni, utazni. Szeret olvasni és a zenét hallgatni.

  Létrehozva: 2021.03.23. 10:20
  Utolsó módosítás: 2021.03.23. 10:20