Szűcs Vince

Születési dátum:
1955.04.19.
Születési hely:
Kapuvár
Végzettség, szakképesítés:
 • vegyészmérnök - VVE - 1978. (Rendszermérnöki és folyamatszabályozási ágazat)

 • Az egyetem elvégzése után két évig a Nehézipari Minisztérium Továbbképző központjában mikroprocesszorokkal foglakozott, majd 1985-ig a Labor Műszeripari Műveknél (MIM) mikroszámítógépes folyamatirányító berendezések fejlesztése volt a feladata.

  1986-1993 között a Controll Informatikai Rt. szoftver igazgatója volt; a szoftverértékesítési területet és a szoftverfejlesztési tevékenységet irányította. E szerepkörben az 1990. évi rendszerváltáshoz kapcsolódóan, a népszavazás és a parlamenti választások kiértékeléséhez használt informatikai rendszer fejlesztésének egyik vezetője volt.

  1993-tól 2017-ig a Richter Gedeon Nyrt. Informatikai igazgatójaként tevékenykedett. A cég fejlődésének sikertörténetében az informatika aktív résztvevő volt. Munkatársaival együtt hatékonyan működő informatikai környezetet épített ki; a Richter vállalatcsoport több ezer felhasználójának kiszolgálására számos informatikai rendszer került bevezetésre. A privatizáció után, 1994-ben a működési folyamatok támogatására Magyarországon elsők között vezették be az SAP R/3 rendszert.
  A kétezres évektől kezdődött a Richter multinacionális céggé válása, aminek részeként előbb a termelő leányvállalatok, majd a kereskedelmi leányvállatok informatikai kialakítása került előtérbe; végül a gyógyszer nagykereskedelem és a cég patikaláncainak informatikai támogatása is sorra került. Vezetésével az Informatikai Igazgatóság a Richter sokrétű tevékenységének valamennyi területét igyekezett támogatni; így közreműködésével számos projekt valósult meg az automatizálás, a termelésirányítás, a műszaki tervezés, a térinformatika, a kutatás és gyógyszerfejlesztés, a törzskönyvezés és a farmakológia területén.
  A különböző informatikai projektek eredményeiről és tapasztalatairól számos konferencián tartott beszámolót.
  2017-től nyugdíjazásáig tanácsadóként támogatta a Richter informatikai tevékenységét.

  És ami még fontos
  • Nős, két gyermeke és két unokája van. (2020-as közlés.)
  • Hobbi: mikrokontroller programozás, szoftverfejlesztés.

  Létrehozva: 2020.12.23. 17:23
  Utolsó módosítás: 2024.03.24. 23:38