Szécsiné Festő-Hegedűs Margit

Születési dátum:
1958.10.23.
Születési hely:
Kecskemét
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika-fizika szakos középiskolai tanár - JATE - 1982.
 • számítástechnika szakos középiskolai tanár - ELTE - 1996.

 • 1982-2008 között a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban tanította mindhárom szaktárgyát. Tanítványai közül többen kiemelkedő eredményeket értek el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV), ill. regionális és egyéb megmérettetéseken.

  2008-tól az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE) által létrehozott és működtetett Dusza Árpád Országos Programozói Emlékverseny főszervezője és zsűrielnöke. Közben az ISZE vezető oktatójaként több felnőttképzéshez kapcsolódó projektben is részt vett. A képzési anyagok kidolgozásában is részt vállalt (pl.: középiskolában informatikát tanító tanárok felkészítése a koordinátori szerepre; programozás az iskolai gyakorlatban). Az ISZE programjainak támogatására írt több tehetséggondozó pályázatban a szakmai részek felelőse volt. 2012-től kuratóriumi elnöke az Informatikával a Tehetségesekért Alapítványnak.

  2013-tól a Varga Katalin Gimnáziumban tanít. Itt is több innovációt valósított meg (Google osztálytermi szolgáltatások bevezetése; az iskola Wifi hálózatának kiépítése). 2020-ban az iskola nevelőtestülete elnyerte „Az év középiskolai tanári csapata a digitalizációért” díjat, amelyben fontos szerepe volt. Létrehozta az iskola robotika műhelyét; majd kidolgozta az iskola informatika-programozás képzési programját, amelyben a programozás, a robotika és 3D-s tervezés-nyomtatás is helyet kapott. Az iskolai szakkörök mellett több ISZE által szervezett szakkörnek volt vezetője.

  2019-ben elnyerte a Bonis Bona Kiváló Tehetségfejlesztő díjat. 2022-ben az NJSZT Tarján emlékéremmel ismerte el munkásságát.


  Létrehozva: 2022.12.02. 15:50
  Utolsó módosítás: 2022.12.04. 00:59