Rosta Katalin

Születési dátum:
1956.11.26.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • nyomdamérnök - Moszkvai Nyomdaipari Egyetem - 1980.
 • villamosmérnök - Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola - 1989. (Szervezés és számítástechnika alkalmazása szak)

 • Az egyetem után néhány évet a nyomdaiparban töltött, közben rövid ideig oktatott a Könnyűipari Műszaki Főiskola nyomdaipari karán.

  1985 óta gazdasági informatikával foglalkozik. A Bizományi Áruház Vállalatnál (BÁV) még Commodore gépekre, majd PC-kre gazdasági alkalmazásokat írt. A hőskorban a Novotrade-nél tanácsadó, oktatói minőségben dolgozott. Több száz cégnél vezette be a MEGASTAR Plus Kft. könyvelő szoftverét. (Ez akkoriban Magyarország második leggyakrabban használt könyvelő szoftvere volt.)

  1992-től Filosoft Kereskedelmi, Ügyviteli, Szolgáltató Bt. néven saját vállalkozásban RMSTAR néven vállalatirányítási rendszert (ERP) készített, amit az óta is használnak néhány cégnél, például a Technocar MC 2003 Kft.-ben. Ez a rendszer a könyvelésen, a tárgyi eszközök nyilvántartásán és a számlázáson túl technológiát, munkaszámokat, vevő- és szállító-rendeléslistát, teljesítménybér elszámolást, készletnyilvántartást, anyaggazdálkodást és gyártási kapacitásszámítást is tartalmaz.

  2010-től a Szerencsejáték Zrt. osztályvezetőjeként a gazdasági, kontrolling, iratkezelési, mesterséges intelligencia szoftverek bevezetője, szervezője; az újdonságok egyik fő kezdeményezője.

  És ami még fontos
  • 3 fiú édesanyja, 3 kislány nagyanyja.
  • Sokoldalú közéleti tevékenységet végez. Két cigány család gyerekeinek tanulását támogatja. Természetvédelmi területeken – Greenpeace, Ligetvédők – fákat ültet. Rendezvényeket szervez, ahol csak erre lehetősége adódik (osztálytalálkozók, zsűrizés, szomszédság, Erdély, Ghána stb.).
  • A gyermekvasutas zenekarban tenorkürtös. Anyagi segítséget a 2018. végén létrehozott Dó-Ré-Mi alapítvány keretein belül igyekszik gyűjteni.

  Létrehozva: 2018.12.14. 17:44
  Utolsó módosítás: 2024.03.24. 11:30