Papp Albert

Születési dátum:
1954.07.30.
Születési hely:
Debrecen
Végzettség, szakképesítés:
 • gépészmérnök - NME - 1977.
 • mérnök-közgazdász - MKKE - 1987.

 • Az egyetem elvégzését követően, mint ösztöndíjas, 1977-ben a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Szervezési Osztályán kezdte el pályafutását rendszerszervezőként. Ezt követően folyamatosan a TVK (ma már MOL Petrolkémia Zrt.) számítástechnikai/informatikai szervezetében dolgozott különböző beosztásokban. 1977-1980 között részt vett a Vegyipari Számítástechnikai Fejlesztési Társulás (VSZFT) ESZR R20 számítógépén, majd 1981-1989 között a TVK saját ESZR R22-es számítógépén megvalósított nyilvántartási rendszerek szervezésében, fejlesztésében. Az input adatok előállításához a Videoton R10 számítógépen futó VIDEOPLEX 16 munkahelyes adatrögzítő rendszert használták.

  1990-től a TVK saját számítóközpontjában az IBM mindenkori legfejlettebb AS/400 – iSeries – i5 – Power System számítógépei jelentették a központi infrastruktúrát. Ez az infrastruktúra biztosította a TVK számára a korszerű vállalatirányítási rendszerek fejlesztését és üzemeltetését. Ezen fejlesztések közül számosat irányított különböző vezetői beosztásokban.
  Volt szervezési osztályvezető, divíziófejlesztési vezető, majd 2001-től a TVK Információs Szolgáltatások szervezet vezetője, 2006-tól 2018-ig a TVK, mint a MOL Csoport egyik tagvállalatának informatikai vezetője (CIO-ja) volt. Ebben a pozíciójában – 2006 és 2012 között – felelős volt a TVK Nyrt. és a Slovnaft Petrochemicals s.r.o – mint a MOL Csoport Petrolkémiai szegmense – központi alkalmazásainak fejlesztéséért és üzemeltetéséért.

  Pályafutása egy vállalathoz kötődik, de igen sokféle feladatkört látott el, vezetői beosztást töltött be és jelentős eredményeket ért el az általa irányított szervezettel. Ezt példázzák az utóbbi közel két évtized sikeres projektjei: a vállalati informatikai folyamatok és tevékenységek felülvizsgálati, újragondolási és szervezet-átalakítási projektjeinek sikeres végrehajtása; a MOL Csoport egyik újonnan létrehozott vállalatánál az üzleti folyamatok támogatására a TVK-nál már alkalmazott rendszerek (vállalatirányítási – ERP, CS Controlling, elektronikus ügykezelési – Case Tracking) bevezetése; a MOL Petrolkémiai üzleti szegmense szlovákiai vállalatánál a “Euro Adoption” projekt koordinálása; az üzleti intelligencia (BI) alkalmazás implementációs projekt irányítása a MOL Petrolkémiai üzleti szegmense számára; a MOL informatikai tevékenység kihelyezési projekt TVK oldali irányítása.

  Szakmai elhivatottságának és elkötelezett vezetői tevékenységének elismeréseként 2017-ben MOL életpálya díjazásban részesült.

  A Magyar Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) munkájában aktívan részt vett annak 1997-ben történt megalakulásától. 2001-től 2014-ig – mint vállalati informatikáért felelős vezető – képviselte vállalatát a szervezetben.

  És ami még fontos
  • 1972-ben általános gépipari technikusi oklevelet szerzett a debreceni Mechwart András Gépipari Technikumban.
  • 2001-ben az Open University üzleti és menedzsment „Certificate in Management” kurzusán szerzett oklevelet.
  • Hobbi: szereti az utazást, a legkülönbözőbb országok, helyek, kultúrák megismerését.

  Létrehozva: 2021.02.28. 08:57
  Utolsó módosítás: 2021.03.03. 09:34