Padányi Zoltán

Születési dátum:
1950.12.23.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - Budapesti Műszaki Egyetem - 1974. (Műszer- és Szabályozástechnika szak)

 • Az egyetem elvégzése után, 1974-ben az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetben (KFKI) kezdett dolgozni. Az Ipari Alkalmazások Főosztályán komplex technológiák mérési, automatizálási projektjeiben fejlesztő, majd projektmenedzseri feladatokban vett részt. Szakterülete: ipari folyamatok mérés-adatgyűjtési, vezérlési, szabályozási feladatainak megoldása real-time operációs rendszerek felhasználásával.
  Nagyobb projektjei: az Orosházi Öblösüveggyár keverőházi mérlegsorának vezérlése, a Tiszai és Dunai Kőolajipari Vállalatok vasúti ponttöltő berendezéseinek automatizált vezérlése, a Dunai Kőolajipari Vállalat Benzinkeverő Üzem vezérlésének automatizálása, a Várpalotai Szénbányák Márkushegyi Bányaüzemének mérés-adatgyűjtő rendszere, „Supra” tengeralatti munkagép vezérlésének automatizálása (Lübeck, NSZK), a Paksi Atomerőmű Vállalat III. és IV. reaktoraiban a blokkszámítógépek mérés-adatgyűjtő rendszerének létrehozása, a Paksi Atomerőmű Vállalat Full Scale szimulátora technológiai interface rendszerének létrehozása.

  1989-ben alapító ügyvezető igazgatója lett a Dynasoft Számítástechnikai Kft-nek. Tevékenységük középpontjában üzemgazdasági, informatikai, valamint technológiai irányítórendszerek alkalmazási feladatai álltak. Az elsők között fordultak a standard szoftvereken alapuló integrált rendszerek felé. Így magyarországi képviselői lettek az SAP cégnek és úttörő szerepet töltöttek be a hazai nagyvállatok integrált ügyviteli rendszereinek létrehozásában.

  1997-től – a Dynasoft csatlakozását követően – partneri feladatokat látott el a Coopers & Lybrand, majd a Pricewaterhouse Coopers könyvvizsgáló cégek Vezetési Tanácsadási Üzletágában. A fókuszban itt is az SAP integrált vállalatirányítási rendszereinek (R2, R3) alkalmazása állt a hazai energia-, pénzügyi- szolgáltatói-, kereskedelmi-, távközlési-, gyártási- és kormányzati szektorokban.

  Munkásságáért a KFKI 1977-ben az Intézeti Díj II. fokozatában részesítette.

  És ami még fontos
  • Nős, 2 gyermeke és 2 unokája van (2019-es közlés).
  • Hobbi: vitorlázás, irodalom, fotó.

  Létrehozva: 2019.11.29. 18:40
  Utolsó módosítás: 2024.06.07. 23:28