Németi Tibor

Születési dátum:
1944.
Születési hely:
Lengyeltóti
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - Kijevi Egyetem - 1968. (Erősáramú szak)

 • Kijevben Erősáramú szakon végezett, de rögtön váltott az akkor felfutóban lévő számítástechnikára. Első munkahelye a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SZKI) Szoftver Alkalmazásfejlesztési Laboratóriuma (SOL) volt.

  1969-ben részt vett az Egységes Számítógép Rendszer (ESZR) alapító ülésein – Náray Zsolt segítőjeként. 1972-ben Németországban Siemens hardver és szoftver kiképzésben részesült. Első sikeres feladata a Siemensnél a Konzol szoftver fejlesztése volt, melyet olyan izgalmas projektek követtek, mint pl. a strukturált programozás eszközei és a time-sharing rendszer hatékonyság mérése.

  1981-ben az SZKI gyártással és kereskedelemmel foglalkozó SCIL leányvállalatának igazgatójává történő kinevezése után feladata volt a cégcsoport szoftver exportjának irányítása. Sikeresen felfuttatta ezt a tevékenységet Németországban (Siemens, Triumph Adler, SAP stb.) Ausztriában és Svédországban (Siemens Elema, L.M. Ericsson). Hozzá tartozott még az első hazai személyi számítógépek (M08X, Proper) gyártása, valamint (rendszerben való) értékesítése.

  Az 1990-as rendszerváltás után német szoftver cégeket vezetett, ahol magyarországi szakemberekkel szoftver-fejlesztéseket vállaltak, nyugat-európai cégek megbízására.


  Létrehozva: 2019.06.25. 09:27
  Utolsó módosítás: 2024.03.23. 20:08