Németh Imre

Születési dátum:
1956.
Születési hely:
Celldömölk
Halálozási dátum:
2009.
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1980.

 • A középiskolai országos matematikai versenyen elért eredménye alapján felvételi nélkül jutott be az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem (ELTE), matematika szakára. Egy tanév után azonban átjelentkezett a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Villamosmérnöki Karára.

  Első munkahelye a Magyar Optikai Művek (MOM) volt, itt fejlesztőmérnökként dolgozott tíz évig. A főállású munka mellett részt vett az első számítógépes játékprogramok egyikének kifejlesztésében, a világsikert aratott „macskás” játékban. A MOM által meghirdetett Alkotó ifjúság pályázaton I. helyezést ért el. Huszonévesen már szabadalmai, találmányai voltak.

  1990-ben három társával KVENTA Elektronikai Kft. néven céget alapított, és számítástechnikai termékek értékesítésébe kezdett. Az évek során a KVENTA Kft. országos vevőkört alakított ki; a cég portfóliója több ezer terméket ölelt fel. Látva a tovább-fejlődés lehetőségét, 1995-ben megállapodott az amerikai CHS Electronics Inc.-vel, amely a KVENTA Kft. 50%-os üzletrészének megvásárlása mellett a KVENTA Kft. 100%-os tulajdonába adta a kis forgalommal, veszteségesen működő CHS Hungary Kft-t. Így a CHS Hungary Kft. 1996. januártól került Németh Imre irányítása alá. Vezetése alatt a CHS Hungary Kft. az egyik legnagyobb, magyar tulajdonú számítástechnikai nagykereskedő céggé fejlődött.

  Nagy érdeme többek között a SULINET program országos sikere.

  És ami még fontos
  • Család: két fiú.
  • Rendkívüli ember volt; nem ismert lehetetlent: amit elhatározott, azt minden akadályt leküzdve végig vitte. Tisztelte a munkát, és ezt várta el környezetétől is. A munka volt az élete.
  • Hobbik: a sport és a könyvek. Fallabdázott, télen síelt, de igazi szenvedélye a foci volt.
  • Kemenesmihályfa díszpolgára volt.

  Létrehozva: 2020.03.31. 23:15
  Utolsó módosítás: 2024.03.23. 20:01