Molnár András

Születési dátum:
1967.05.07.
Születési hely:
Moszkva
Végzettség, szakképesítés:
 • műszaki informatikus - KKMF - 1999. (Informatika szak)
 • mérnök-tanár - KKMF - 1999.
 • programtervező matematikus - SZTE - 2001.
 • Tudományos fokozat:
  PhD - 2006 - Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen - Katonai műszaki tudományok

  1986-1991 között Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Kémiai Technológia Tanszékén technikusként dolgozott. Utána egy fordítóirodát vezetett, majd egy orvosi műszereket fejlesztő cégnél dolgozott.

  Közben a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán (KKMF) 1999-ben megszerezte a mérnök-tanári diplomát, és az egyetemen maradt intézeti számítástechnikát oktatni. Azóta minden évben számos Tudományos Diákkör (TDK) dolgozat konzulense; 2001-ben már kari helyezett volt konzultált hallgatója. A KKMF és utódintézményei (a Budapesti Műszaki Főiskola, a BMF, majd az Óbudai Egyetem, az ÓE) Neumann János Informatikai Karának (NIK) meghatározó oktatója; később a NIK dékánja, 2019-tól az ÓE rektorhelyettese.

  PhD fokozatát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) szerezte, a robotrepülőgépek hatékony tervezése és fejlesztése témában. Ennek keretében megalkotott egy teljesen hazai robotrepülőgép rendszert, mely magában foglalta a földi irányítóállomás szoftverét, a repülőgép sárkányszerkezetét a fedélzeti redundáns robotrendszert és annak szoftverét. A fokozatszerzést követően öt évvel később habilitált a győri Szent István Egyetemen (SZE) „Kisméretű robotrepülőgépek elosztott irányítási rendszereinek és alkalmazásainak kutatása és fejlesztése” témában. – 2013 óta oktat a Selye János Egyetemen is.

  Kutatási témája az intelligens beágyazott rendszerek, azon belül drónok fejlesztése, dróntechnológiák és drónalkalmazások fejlesztése.

  A beágyazott rendszerek és mobil robotok TDK műhely vezetője évtized óta. E TDK műhelyben évente 8-10 pályamunka készült, melynek konzulense ő maga, majd volt TDK-zó tanítványai. 2007-2019 között már 91 TDK dolgozat konzulense volt. Diákjai az intézményi és az Országos TDK (ITDK) versenyeken is kiemelkedően szerepeltek. Intézményi TDK-n 32 vezetett dolgozata érdemelt ki helyezést, és ezek közül 5 OTDK első, 2–2 pedig OTDK második, illetve harmadik helyezett. Több hallgatója a sikeres OTDK szereplést követően folytatta tanulmányait MSc és PhD képzésen; ketten közülük 2019-ben már az ÓE munkatársaként több sikeres TDK/OTDK témát vezetnek. – Munkássága túlmutat a TDK munkák menedzselésén; szakmai irányítása alatt felnőtt egy új generáció, akik hasonló értékrendek mentén végzik oktató, nevelő munkájukat és konzultálnak TDK-s hallgatókkal.


  Létrehozva: 2019.12.12. 12:22
  Utolsó módosítás: 2024.03.31. 15:06