Mohácsi Béla

Születési dátum:
1958.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • matematikus-mérnök - BME - 1982.

 • Az egyetem elvégzése után a Központi Fizikai Kutatóintézetben (KFKI) kezdett dolgozni, mint tudományos munkatárs. A KFKI-ban a Mérés- és Számítástechnikai Kutató Intézet (MSZKI) munkatársa lett. 1988-ban a vezetésével alakult meg a műszaki alkalmazások fejlesztésével foglalkozó főosztály.

  Az 1991-ben megalakult a CADserver Kft. ügyvezető igazgatója volt. A cégnek meghatározó szerepe volt COCOM kereskedelmi embargó utáni időszakban a hazai számítógéppel segített tervezési (CAD) kultúra megalapozásában.

  Az 1990-es évek második felében megalakult KFKI ISYS Informatikai Kft. vezetője lett. Az alkalmazásintegrátor cég iparvállalatoknak és pénzintézeteknek szállított komplex, kulcsrakész informatikai rendszereket. (CAD, MRP/ERP, Business Intelligence, adatbányászati eszközök).

  2003 és 2006 között az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) „Információs Társdalom Programok”-ért felelős helyettes államtitkára volt. Csapatával és az együttműködő intézményekkel, gazdasági szereplőkkel együtt olyan programokat indítottak el és menedzseltek, mint a Közháló, a Sulinet, az „eMagyarország pontok” rendszere, a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) és az NDA (Nemzeti Digitális Archívum).

  Saját tanácsadó cégben folytatta a munkát, és támogatta informatikai alapú szolgáltatást kínáló vállalkozások elindulását. 2010 után egy hazai nagyvállalat munkatársaként vesz részt kiemelt programok általános menedzselésében.

  És ami még fontos
  • Két felnőtt gyereke van. (2020-as közlés.)

  Létrehozva: 2020.04.25. 09:33
  Utolsó módosítás: 2020.09.24. 22:23