Miskolczi László

Születési dátum:
1930.
Születési hely:
Szabadka
Halálozási dátum:
2009.
Végzettség, szakképesítés:
 • kohómérnök - NME - 1963.

 • A Dunai Vasmű (DV) Operációkutatási Osztályán 1963-tól tevékeny tagja volt a hazai első vállalati számítógépes rendelési- és raktár-nyilvántartási rendszert kidolgozó csoportnak. A rendszer sikere indította el a DV számítógép beszerzési tevékenységeket és élesztő hatással bírt más nagyvállalatokra, bizonyítva az üzemi, vállalati szintű számítógépes adatfeldolgozás eredményes alkalmazhatóságát. Született rendszerszervező volt; szervező a legjobbak között.

  A miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem (NME) Dunaújvárosi Főiskolai Kara (DUF) Szervezési és Számítástechnikai Osztályának (SZSZO) oktatójaként fő oktatási területe, az operációkutatás volt. Segítette emellett az üzemszervezést és az adatfeldolgozást is, támogatva fiatalabb oktató kollégáit.

  A Főiskola Számítógép Központjának üzembe helyezése után az oktatási feladatokon túl, az SZSZO részben az ő irányításával feladatokat végzett számos vállalat számára – számítógépes adatfeldolgozó rendszer kidolgozásával. A DV-n kívül szervezői tehetségének eredményei így megjelentek az Ózdi Acélművekben, az IKARUS-ban, a Bakony Műveknél és a Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Gépgyártó Vállalatnál (Hódgép).

  Lásd még

  Létrehozva: 2016.05.17. 21:38
  Utolsó módosítás: 2021.03.19. 10:47