Minárovits János

Születési dátum:
1952.06.04.
Születési hely:
Paks
Végzettség, szakképesítés:
 • üzemmérnök - Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola, Kecskemét - 1974.

 • A középiskola elvégzése után egy évet a Villamos Automatika Intézetben (Vilati) dolgozott, majd a kecskeméti Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola elvégzése után érdeklődése a híradástechnika, a számítástechnika és az adatátvitel felé fordult.

  1974. második félévében a székesfehérvári Szerszámgépipari Művek (SZIM) Székesfehérvári Köszörűgépgyárában dolgozott programozóként, majd 1975-től a Videoton Számítástechnikai gyárban helyezkedett el bemérőként; hamarosan szerviz-vezető, majd művezető lett.

  1985-ben volt videotonos mérnökökkel megalapították az Albacomp Számítástechnikai Kisszövetkezetet, melynek kezdettől fogva elnöke, majd a Zrt.-vé alakulását követően vezérigazgatója. A vállalkozás az 1990-es évek elejétől közel két évtizeden át meghatározó szereplője lett a hazai informatikai életnek.
  A Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Vállalat (SZÜV) 1995-ös megvásárlását követően annak is vezérigazgatója lett, mígnem az 2011-ben beolvadt az Albacompba.

  2016 óta nyugdíjas; továbbra is részt vesz az Albacomp cégcsoport menedzsmentjében tanácsadóként, stratégiai igazgatói feladatkörben. A vállalat stratégiájának fő pillérjei a megújuló energiás fejlesztések és beruházások (napelem), valamint az új adatátviteli technológiák (okos város, okos otthon, okos mérés) fejlesztésében és hasznosításában való részvétel – itthon és külföldön egyaránt.

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapító tagja, korábban alelnöke. Több szakmai szervezet és tanácsadó testület munkájában is részt vesz.

  2020-ban a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) vezetése életműdíjban részesítette.

  Lásd még
  És ami még fontos
  • Az Albacomp csoport közel két évtizeden át névadó- illetve fő szponzorként támogatta a székesfehérvári férfi kosárlabda csapatot, akik 3 bajnoki címet szereztek.
  • Rendszeresen támogatja a város és a megye jótékonysági rendezvényeit.
  • Az Óbudai Egyetem Alba Regia Mérnöki Karával az Albacomp több évtizedes partneri kapcsolatot ápol: szakmai gyakorlati helyet biztosítanak a hallgatók számára, illetve aktívan részt vesznek a duális képzésben.

  Létrehozva: 2020.05.06. 10:46
  Utolsó módosítás: 2024.03.23. 18:39