Minárovits János

Születési dátum:
1952.06.04.
Születési hely:
Paks
Végzettség, szakképesítés:
 • üzemmérnök - Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola, Kecskemét - 1974.

 • A középiskola elvégzése után egy évet a Villamos Automatika Intézetben (Vilati) dolgozott, majd Kecskeméten elvégezte a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolát, miután a híradástechnika, a számítástechnika és az adatátvitel újdonságai kezdték érdekelni.

  A főiskola után fél évig a székesfehérvári Szerszámgépipari Művek (SZIM) Székesfehérvári Köszörűgépgyárában dolgozott programozóként, majd 1975-től a Videoton Számítástechnikai gyárban helyezkedett el; kezdetben bemérőként, majd szerviz-vezetőként és művezetőként dolgozott.

  1985-ben néhány volt videotonos mérnökkel közösen megalapították az Albacomp Számítástechnikai Kisszövetkezetet, melynek kezdettől fogva elnöke, majd a Zrt.-vé alakulását követően vezérigazgatója. A vállalkozás az 1990-es évek elejétől közel két évtizeden át meghatározó szereplője letta hazai informatikai életnek.
  A Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Vállalat (SZÜV) 1995-ös megvásárlását követően annak is vezérigazgatója lett, mígnem az 2011-ben beolvadt az Albacompba.

  2016 óta nyugdíjas, azonban továbbra is részt vesz az Albacomp cégcsoport menedzsmentjében tanácsadóként, stratégiai igazgatói feladatkörben. A vállalat stratégiájának fő pillérei a megújuló energiás fejlesztések és beruházások (napelem), valamint az új adatátviteli technológiák (okos város, okos otthon, okos mérés) fejlesztésében és hasznosításában való fokozott részvétel – hazai és külföldi piacokon egyaránt.

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapító tagja, korábban alelnöke. Karrierje során több szakmai szervezet és tanácsadó testület munkájában vett részt.

  2020-ban a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) vezetése életműdíjban részesítette.

  Lásd még
  És ami még fontos
  • Az Albacomp csoport számára mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás. Közel két évtizeden át névadó- illetve fő szponzorként támogatta a székesfehérvári férfi kosárlabda csapatot, akik 3 bajnoki címet szereztek.
  • Családja más társadalmi kötelezettségek vállalásával is próbálja segíteni Fejér megyét és Székesfehérvárt a kultúra és az oktatás területén. Rendszeres támogatók a város és a megyei kamara jótékonysági báljain. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Mérnöki Karával több évtizedes partneri kapcsolatot ápolnak: szakmai gyakorlati helyet biztosítanak a hallgatók számára, illetve aktívan részt vesznek a duális képzésben.

  Létrehozva: 2020.05.06. 10:46
  Utolsó módosítás: 2020.09.14. 21:47