Mazzag Mihály

Születési dátum:
1941.
Születési hely:
n.a.
Halálozási dátum:
1992.
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1965.
 • matematikus - ELTE - 1974.

 • Az egyetem befejezése után az Elektromos Mérőkészülékek Gyárában (EMG) hardver mérnökként központi egység és Input/Output interfész tervezésével és megvalósításával, valamint tesztelésével foglalkozott.

  1972-től a Számítástechnikai Koordinációs Intézetben (SZKI) hardverközeli szoftverfejlesztőként, majd osztályvezetőként operációs rendszer tervezésével, fejlesztésével, telekommunikációs hozzáférési módszer és adatbáziskezelő rendszerek IBM kompatibilis mainframe számítógépre és PC-re történő adaptálásán dolgozott. Az IBM kompatibilis mainframe architektúra tervezése, valamint IBM kompatibilis PC-kre BIOS és illesztőprogramok fejlesztése is feladatát képezte.

  1983-tól külföldi projektekben vett részt. A KIENZLE Gmbh (Ausztria) cégnél hotel-foglalási és -elszámolási rendszer kidolgozása, majd a Commerzbank AG (Nyugat-Németország) szoftverfejlesztőjeként a Quattro (Lotus 1-2-3 kompatibilis) táblázatkezelő rendszer tervezése, fejlesztése és tesztelése képezte feladatát.

  1988-1989 között a Novotrade Rt. vezető szoftverfejlesztője volt. A Quattro táblázatkezelő rendszer magyar nyelvű verziójának tervezését, fejlesztését és tesztelését, valamint a Magyar Kereskedelmi Bank részére számlavezető rendszer kidolgozását végezte.

  Utolsó munkahelye az Epson cég volt, Kaliforniában.


  Létrehozva: 2016.05.19. 15:10
  Utolsó módosítás: 2023.12.02. 10:53