Lukács Lajos

Születési dátum:
1959.10.18.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • közlekedésmérnök - BME - 1984.

 • Az egyetem elvégzését követően 2 évvel már a MENTOR kisszövetkezet alapító tagja, ahol az informatikai irodát, mint külön vállalkozást vezette. Több sikeres terméket is fejlesztett és vitt piacra a bankok és vállalkozások számára, majd 1991-ben csatlakozott az Integra Kft.-hez, ahol az első magyar értékpapír rendszert kifejlesztő csapat tagja.

  Már egyetemi évei alatt is foglalkozott szakértő rendszerekkel és a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeivel. 1995-végén önálló céget alapított, az MIS Informatikai és Szolgáltató Consulting Zrt.-t, amelyben csapatával ő valósította meg az első magyarországi üzleti adatbányászati projekteket.

  1998-ban megalapította a DSS Consulting Kft.-t, amely hamar a magyarországi üzleti intelligencia piac egyik meghatározó cége lett. A DSS Consultingban fejlesztették ki és vitték piacra az első magyarországi adattisztítási és adatminőség biztosítási rendszert.

  A 2003-tól 2011-ig az Egészségügyi Informatikai Szakmai Kollégium tagja. 2004-ben megalapította az Informatikai, Távközközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) E-Health munkacsoportját, amelyet 7 évig vezetett. Új technológiák, mint a mesterséges intelligencia (MI) piaci alkalmazására több céget is alapít, finanszíroz, főleg egészségügyi alkalmazási lehetőségek (orvosi diagnosztika, telemedicina) területén.

  Munkája mellett szívesen adja át tudását. Vendégoktatóként tanított, illetve tanít
  Menedzsment információs rendszer (MIS) tárgyat a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (BKE) Vezetőképző Intézetében (MBA és speciális kurzusokon), a budapesti Nemzetközi Bankárképző Központban (a Kihelyezési kockázatok kezelése témakörben), a Budapesti Gazdasági Egyetemen (Üzleti tervezés témakörben) és innovációs hub-okban termékfejlesztési (Design Thinking) trénenként.

  Lásd még
  És ami még fontos
  • Nemzetközi diplomái, képesítései:
   1994-ben: CISA-Certified Information System Auditor, Information System Audit and Control Association, Rolling Meadows, Illinois, USA.
   1997-ben: Postgraduate Certificate in Management, Buckinghamshire Chilters University College, Buckinghamshire, United Kingdom.
   2000-ben: Master of Business Administration, Tilburg University Tias Business School, Tilburg, the Netherlands
   2000-ben: International Master of Management, Purdue University, Krannert Graduate School of Management, West Lafayette, Indiana, United States
  • Rendszeresen szervez és vezet beszélgetéseket fontos tudományos, technológiai és társadalmi kérdésekről, összefüggésekről.
  • Üzleti mentorként segít tehetséges fiatal vállalkozókat, induló cégeket.

  Létrehozva: 2020.05.27. 18:14
  Utolsó módosítás: 2023.04.15. 12:53