Lukács Lajos

Születési dátum:
1959.10.18.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • közlekedésmérnök - BME - 1984.

 • Az egyetem elvégzését követően 2 évvel már a MENTOR kisszövetkezet egyik alapító tagja, ahol az informatikai irodát, mint külön vállalkozást vezeti. Több sikeres terméket is fejleszt és visz piacra a bankok és vállalkozások számára, majd 1991-ben csatlakozik az Integra Kft.-hez, ahol az első magyar értékpapír rendszert kifejlesztő csapat tagja.

  Már egyetemi évei alatt is foglalkozik szakértő rendszerekkel és a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeivel. 1995-végén önálló céget alapít, az MIS Informatikai és Szolgáltató Consulting Zrt.-t, amelyben csapatával ő valósítja meg az első magyarországi üzleti adatbányászati projekteket. 1998-ban megalapítja a DSS Consulting Kft.-t, amely hamar a magyarországi üzleti intelligencia piac egyik meghatározó cége lesz. A DSS Consultingban fejlesztik ki és viszik piacra az első magyarországi adattisztítási és adatminőség biztosítási rendszert.

  A 2003-tól 2011-ig az Egészségügyi Informatikai Szakmai Kollégium tagja. 2004-ben megalapítja az Informatikai, Távközközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) E-Health munkacsoportját, amelyet 7 évig vezet. Új technológiák, mint a mesterséges intelligencia piaci alkalmazására több céget is alapít, finanszíroz, főleg egészségügyi alkalmazási lehetőségek (orvosi diagnosztika, telemedicina) területén.

  Munkája mellett szívesen adja át tudását. Vendégoktatóként tanított, illetve tanít
  Menedzsment információs rendszer (MIS) tárgyat a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (BKE) Vezetőképző Intézetében (MBA és speciális kurzusokon), a budapesti Nemzetközi Bankárképző Központban (a Kihelyezési kockázatok kezelése témakörben), a Budapesti Gazdasági Egyetemen (Üzleti tervezés témakörben) és innovációs hub-okban termékfejlesztési (Design Thinking) trénenként.

  Lásd még
  És ami még fontos
  • Nemzetközi diplomái, képesítései:
   1994-ben: CISA-Certified Information System Auditor, Information System Audit and Control Association, Rolling Meadows, Illinois, USA.
   1997-ben: Postgraduate Certificate in Management, Buckinghamshire Chilters University College, Buckinghamshire, United Kingdom.
   2000-ben: Master of Business Administration, Tilburg University Tias Business School, Tilburg, the Netherlands
   2000-ben: International Master of Management, Purdue University, Krannert Graduate School of Management, West Lafayette, Indiana, United States
  • Rendszeresen szervez és vezet beszélgetéseket fontos tudományos, technológiai és társadalmi kérdésekről, összefüggésekről.
  • Üzleti mentorként segít tehetséges fiatal vállalkozókat, induló cégeket.

  Létrehozva: 2020.05.27. 18:14
  Utolsó módosítás: 2020.05.27. 18:16