Lugosi Gábor

Születési dátum:
1934.
Születési hely:
n.a.
Halálozási dátum:
2004.
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika tanár és alkalmazott matematikus - SZTE - 1961.
 • Tudományos fokozat:
  egyetemi doktor - BME

  Matematika-fizika szakos tanárként kezdte Szegeden egyetemi tanulmányait, majd (harmadévesként, a fizika szakot feladva,) a Kalmár László által indított (számológépes) alkalmazott matematikus szakot vette fel – így a szegedi iskola második évfolyamán végzett. Szakdolgozatát a szállítási probléma algoritmusairól írta (a magyar módszer M-3 kódú programját is csatolva a dolgozathoz).

  Első munkahelye a dunaújvárosi Dunai Vasmű (DV) volt, ahol Gémes Ferenc irányításával részt vett egy optimális kohóelegy-számítás lineáris programozási modelljének kidolgozásában, és elkészítette annak M-3 kódú programját. Dolgozott még a Kohó- és Gépipari Minisztérium (KGM) Vaskohászati Igazgatóság Számítóközpontjában (SZK), a Nehézipari Minisztérium (NIM) Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézetében (IGÜSZ), a Gépipari Tudományos Intézetben (GTI), majd a Hungarocamionnál.

  Eközben külső előadó volt a BME Vegyészmérnöki Karának Matematika Tanszékén. Itt egyrészt megvédte egyetemi doktori disszertációját, másrészt aktívan részt vett a tanszék ipari megbízásainak megszerzésében és teljesítésébe.


  Létrehozva: 2016.07.01. 16:58
  Utolsó módosítás: 2020.06.25. 12:07