Lampl Tamás

Születési dátum:
1934.04.09.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • közgazdász - MKKE - 1958. (Ipar szak)

 • Az egyetem elvégzése után a KGM Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézetnél (IGÜSZI) kezdett el dolgozni, mint rendszerszervező, Rabár Ferenc osztályán. 1964-ben átkerült a KSH Információ Feldolgozási Laboratóriumba (Infelor, később Számki), az Operációkutatási Osztály vezetőjeként. Itt a fontosabb szakmai munkái: csavaripari vállalatnál gépterhelési feladatok optimalizálása, a Gabonatrösztnél országos búza és lisztszállítások optimalizálása, az Országos Vízügyi Hivatalnál (OVH) árvízvédelmi modellezés, az Országos Energiagazdálkodási Hivatal részére szimulációs modellezés, a Zománcipari Művek részére optimális tárcsa-leszabási tervek készítése matematikai módszerekkel stb.

  A vállalati összevonások következtében az új cég neve Számitástechnika Alkalmazási Vállalat (Számalk) lett, ahol a Vállalati Alkalmazások Főosztályára került, a Rendszerszervezési Osztály vezetőjeként. Itt az IKARUSZ gyárban folyó szervezési munkákban vett részt.

  Érdeklődési területei: operációkutatás vállalati alkalmazása, lineáris programozás, szállítmányoptimalizálás, anyagkiszabás optimalizálása. Több szakmai könyvet, jegyzetet írt.

  Részt vett a Mérnöki Továbbképző Intézet (MTI), valamint kb. 30 éven át az NJSZT Operációkutatási Szakosztályának munkájában.

  1994-ben ment nyugdíjba a Számalkból. Nyugdíjasként kb. 15 éven át egyéni vállalkozóként egyéni vállalkozók könyvelését készítette, közben kb. 2 évig az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) könyvelője volt.

  Kitüntetése: Életmű-díj (NJSZT, 2014).


  Létrehozva: 2018.06.30. 12:59
  Utolsó módosítás: 2024.03.09. 09:34