Koltai Tamás

Születési dátum:
1942.04.12.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika-fizika szakos középiskolai tanár - ELTE - 1965.

 • Diákként az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetben (KFKI) ismerkedett meg a szakmával. Rendszerprogramozó és szoftverfejlesztő volt, majd az 1970-es évek elejétől komplex rendszerek modellezésével, tervezésével, megvalósításával és rendszerintegrációval foglalkozott.

  1982-ben többekkel együtt megalapította a Softcoop Szoftverfejlesztő Kisszövetkezetet, majd 1994-től egyik tulajdonosa és ügyvezetője lett a KODY’s Informatikai Kft.-nek.

  Az Eurostat, a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara, az Unesco, a Meteorológiai Világszervezet különböző munkacsoportjaiban, informatikai projektjeiben vett részt.

  1983 és 1990 között az oxfordi Telecomputing plc szoftverfejlesztő cégnél a logikai programozáson alapuló szakértői rendszerek projektjét (TOP-One) vezette a brit Alvey Program keretében.

  Meghívott előadó volt a Számítástechnika Alkalmazási Vállalat (Számalk) és elődjei különböző tanfolyamain. Tanított programnyelveket és szervezési, illetve programozási módszertant az ELTE-n, a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen (MKKE) és a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME).

  Az ECDL magyarországi indulása óta annak akkreditációs és minőségellenőrzési szakértője.

  Akadémiai díjat kapott az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI) fizikai hálózatok irányításával foglalkozó munkacsoportjának tagjaként

  Lásd még
  És ami még fontos
  • A Műszaki és Informatikai Értelmiségiek Önkéntes Nyugdíjpénztára (MIÉNK) egyik alapító tagja és elnöke volt 1996-2001 között.

  Létrehozva: 2015.12.06. 10:38
  Utolsó módosítás: 2023.12.07. 10:13