Kolesár András

Születési dátum:
1949.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • közgazdász - MKKE - 1974.

 • 1968-tól 2 évet a Ganz MÁVAG Számítóközpontjában dolgozott, ahol a Számítóközpont francia CAE 90-40 számítógépe mellett ismerkedett meg a számítástechnika alapjaival. 1969-ben felvételt nyert a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (MKKE) esti tagozatára, ahol 1974-ben diplomázott; szakdolgozatát az Egyesült Államokban kidolgozott “Célközpontos vezetési rendszer” (MBO) témakörben írta.

  Közben 1970-től már a Számítástechnikai Oktató Központban (Számok) dolgozott. Először programozási tanfolyamok szervezésével foglalkozott, majd 1972-től 1982-ig a Szervezés- és Vezetéselméleti Oktatási Osztály oktatójaként az alaptárgy mellett a Management by Objectives rendszer c. tantárgyat is oktatta a Számok nemzetközi tanfolyamain (angol nyelven). – Érdeklődésének középpontjában ekkor már a vezetés és az informatika kapcsolat állt.

  1983-tól Microferm Chemia névvel egy innovációs mikrobiológiai szervezetet hozott létre magyar szakemberekből az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság (OMFB) támogatásával, ahol a gyakorlati vezetői munkában szerzett tapasztalatokat kreatív szellemi munkát végző munkatársak, illetve a cég vezetésében.

  1987-től a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SZKI) SZKI-Scil leányvállalata és a Controll Rt. kereskedelmi vezetői pozícióiban tovább mélyítette informatikai és vezetési ismereteit. Már az Internet megjelenése előtt megerősödött benne az a felismerés, hogy a személyi számítógépes hálózatok korában a vezetés számára az információ-megosztás és az elektronikus együttműködés támogatása a legfontosabb feladat.

  1992-ben külső magántőke átmeneti bevonásával megalapította az UniOffice Rendszerház Kft.-t, melynek tulajdonosa és 22 évig ügyvezetője. A cég hivatása olyan szoftverek fejlesztése és bevezetése volt, melyeknek a fenti cél, vagyis a kommunikáció, az információmegosztás és az elektronikus dokumentumkezelés támogatása a feladata. Ehhez a feladathoz a választás a Lotus Notes-ra esett, amely ekkor kezdte meg nemzetközi sikerszériáját. Az UniOffice Rendszerház honosította meg idehaza a Notes/Domino alapú szoftverkultúrát, mely a gyorsan változó technológiai feltételek között is megőrzte különleges helyét.

  Az Office Ügykövetési Rendszer ötletgazdája. Az UniOffice Rendszerház a Notes/Domino bázisán számos projekt menedzsment, munkafolyamat-kezelő, ügykövető, elektronikus dokumentumkezelő, illetve minőségirányítási alkalmazást hozott létre, melyek esetenként más rendszerekkel integrálva nagy szervezetek egyedi felhasználói igényeit elégítették ki.

  És ami még fontos
  • Nős; 3 fia és 6 unokája van. (2020-as közlés.)
  • Hobbi: gasztronómia.

  Létrehozva: 2020.04.21. 09:11
  Utolsó módosítás: 2024.03.30. 23:16