Kolesár András

Születési dátum:
1949.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • közgazdász - MKKE - 1974.

 • 1968-tól 2 évet a Ganz MÁVAG Számítóközpontjában dolgozik, ahol a Számítóközpont francia CAE 90-40 számítógépe mellett ismerkedik meg a számítástechnika alapjaival. 1969-ben felvételt nyer a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (MKKE) esti tagozatára, ahol 1974-ben diplomázik; szakdolgozatát az Egyesült Államokban kidolgozott “Célközpontos vezetési rendszer” (MBO) témakörben írja.

  Közben 1970-től már a Számítástechnikai Oktató Központban (Számok) dolgozik. Először programozási tanfolyamok szervezésével foglalkozik, majd 1972-től 1982-ig a Szervezés- és Vezetéselméleti Oktatási Osztály oktatója. Az alaptárgy mellett a Management by Objectives rendszer c. tantárgyat is oktatja a Számok nemzetközi tanfolyamain (angol nyelven). – Érdeklődésének középpontjában ekkor már a vezetés és az informatika kapcsolat áll.

  1983-tól Microferm Chemia névvel egy innovációs mikrobiológiai szervezetet hoz létre magyar szakemberekből az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság (OMFB) támogatásával, ahol a gyakorlati vezetői munkában szerez tapasztalatokat kreatív szellemi munkát végző munkatársak, illetve a cég vezetésében.

  1987-től a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SZKI) SZKI-Scil leányvállalata és a Controll Rt. kereskedelmi vezetői pozícióiban tovább mélyíti informatikai és vezetési ismereteit. Már az Internet megjelenése előtt megerősödik benne az a felismerés, hogy a személyi számítógépes hálózatok korában a vezetés számára az információ-megosztás és az elektronikus együttműködés támogatása a legfontosabb feladat.

  1992-ben külső magántőke átmeneti bevonásával megalapítja az UniOffice Rendszerház Kft.-t, melynek tulajdonosa és 22 évig ügyvezetője. Ennek a cégnek a hivatása olyan szoftverek fejlesztése és bevezetése, melyeknek a fenti cél, vagyis a kommunikáció, az információmegosztás és az elektronikus dokumentumkezelés támogatása a feladata. Ehhez a feladathoz a választás a Lotus Notes-ra esik, amely ekkor kezdi meg nemzetközi sikerszériáját. Az UniOffice Rendszerház honosítja meg idehaza a Notes/Domino alapú szoftverkultúrát, mely a gyorsan változó technológiai feltételek között is megőrzi különleges helyét.

  Az UniOffice Rendszerház a Notes/Domino bázisán számos projekt menedzsment, munkafolyamat-kezelő, ügykövető, elektronikus dokumentumkezelő, illetve minőségirányítási alkalmazást hoz létre, melyek esetenként más rendszerekkel integrálva nagy szervezetek egyedi felhasználói igényeit elégítik ki.

  És ami még fontos
  • Nős; 3 fia és 6 unokája van (2020-as közlés).
  • Hobbi: gasztronómia.

  Létrehozva: 2020.04.21. 09:11
  Utolsó módosítás: 2020.04.21. 16:30