Kő Andrea

Születési dátum:
Nem ismert
Születési hely:
n.a.
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika-fizika szakos középiskolai tanár - ELTE - 1988.
 • Tudományos fokozat:
  PhD - 2005 - BCE

  Az egyetem elvégzése után a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (MKKE) helyezkedett el. 1992-ben az utódintézményben, a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) szerezte egyetemi doktori címét, 2005-ben PhD fokozatát; 2012-ben habilitált. Egyetemi tanár a BCE Informatikai Intézetének Információrendszerek Tanszékén. 2015-től programigazgató a BCE Gazdaságinformatika Doktori iskolában.

  A Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatás Fórum (az NJSZT szakmai szervezete) elnökségi tagja. Tagja a BCE Gazdálkodástudományi Kar Kutatási Bizottságnak, az Information Systems Audit and Control Association (ISACA) nemzetközi és magyar szervezetének.

  Főbb kutatási területei: infokommunikációs technológiák (IKT) alkalmazási lehetőségei, intelligens rendszerek, tudásmenedzsment, szemantikus technológia megoldások.
  Oktatott tárgyak: üzleti intelligencia, adattárházak és üzleti analitika, adatbányászati alapok, adatértéklánc és az adatközpontú gazdaság, nem-strukturált adatok elemzése és menedzsmentje, IT audit, minőség-audit, tudásmenedzsment, Business Intelligence, Electronic Commerce, Management Information Systems, Intelligent Systems.

  Számos nemzetközi és hazai kutatási projektben vett részt az üzleti intelligencia, adatelemzés, szemantikus technológiák és az infokommunikációs technológiák alkalmazásainak különböző területein. A témában számos PhD fokozatot szerzett hallgatója van.
  Több mint 100 közleményt publikált tudományos konferenciákon, folyóiratokban és könyvekben.

  Az MTA IX. osztály köztestületi tagja. Szerkesztője a Journal of Computing and Information Technology nemzetközi folyóiratnak, a Vezetéstudomány folyóiratnak, valamint a Gazdaságinformatikai Fórum (GIKOF) és a Scientific and Educational Forum for Business Information System (SEFBIS) folyóiratoknak. Volume editor a Springer Lecture Notes in Computer Science LNCS 8650, LNCS 8186 és LNCS 8061 tudományos kiadványokban.
  Program elnök a EGOVIS & EDEM 2012 & 2013 & 2014 & 2015 & 2016& 2017 konferenciákon.


  Létrehozva: 2017.07.26. 17:13
  Utolsó módosítás: 2023.11.26. 14:27