Kaliszky Sándorné Horváth Klára

Születési dátum:
1936.
Születési hely:
n.a.
Halálozási dátum:
2013.03.10.
Végzettség, szakképesítés:
 • mérnök - Budapesti Műszaki Egyetem - 1961.

 • Az egyetem után az Út-, Vasúttervező Zrt.-ben (UVATERV) kezd dolgozni tervező mérnökként, statikai és dinamikai méretezések végezve. Így részt vesz földalatti állomások és hidak méretezésének tervezési munkáiban. Következő munkahelye egy építőipari szervező vállalat, ahol gyártásszervezéssel foglalkozva találkozik először számítástechnikai alkalmazásokkal.

  Később a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SZKI) mérnöki számításokat végző osztályára kerül, ahol jól sikerül ötvöznie a statikai és dinamikai tervezések, valamint gyártásszervezések során szerzett gyakorlati ismereteit számítástechnikai ismereteivel.

  Az SZKI-ban hamarosan Végső László vezetésével megalakuló Software Alkalmazástechnikai Laboratórium helyettes vezetője lesz. Irányításával a jelentősebb építőipari tervező intézetek számára végeznek számításokat. Az 1980-as években irányításával már terminálon keresztül kapcsolódnak az SZKI nagyszámítógépéhez ezek a tervező intézetek. – Egészen nyugdíjba vonulásáig ezen a speciális szakterületen dolgozik.

  Lásd még
  És ami még fontos
  • Az SZKI Software Alkalmazástechnikai Laboratórium helyettes vezetőjeként az ajtaja mindig nyitva állt a fiatal és kevésbé fiatal kollégák előtt – mindennapi problémáik megbeszélésére is. Mindig megtalálta a módját, hogy valamilyen megoldás felé irányítsa a kollégát. Segítette ebben közvetlen, érdeklődő, segítőkész természete és hite.

  Létrehozva: 2016.06.29. 19:48
  Utolsó módosítás: 2020.02.21. 19:42