Kaliszky Sándorné Horváth Klára

Születési dátum:
1936.
Születési hely:
n.a.
Halálozási dátum:
2013.03.10.
Végzettség, szakképesítés:
 • mérnök - BME - 1961.

 • Az egyetem után az Út-, Vasúttervező Zrt.-ben (UVATERV) kezdett dolgozni tervező mérnökként, statikai és dinamikai méretezéseket végezve. Részt vett földalatti állomások és hidak méretezésének tervezési munkáiban. Következő munkahelye egy építőipari szervező vállalat volt, ahol gyártásszervezéssel foglalkozva találkozott először számítástechnikai alkalmazásokkal.

  1970-ben a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SZKI) mérnöki számításokat végző osztályára került, ahol ötvözte a statikai és dinamikai tervezések, valamint gyártásszervezések során szerzett gyakorlati ismereteit számítástechnikai tudásával.

  Az SZKI-ban később a Végső László vezetésével megalakult Software Alkalmazástechnikai Laboratórium helyettes vezetője lett. Irányításával a jelentősebb építőipari tervező intézetek számára végeztek számításokat. Az 1980-as években már terminálon keresztül kapcsolódtak az SZKI nagyszámítógépéhez ezek a tervező intézetek.

  Egészen nyugdíjba vonulásáig ezen a speciális szakterületen dolgozott.

  Lásd még
  És ami még fontos
  • Az SZKI Software Alkalmazástechnikai Laboratórium helyettes vezetőjeként az ajtaja mindig nyitva állt a fiatal és kevésbé fiatal kollégák előtt – mindennapi problémáik megbeszélésére is. Mindig megtalálta a módját, hogy valamilyen megoldás felé irányítsa a kollégát. Segítette ebben közvetlen, érdeklődő, segítőkész természete és hite.

  Létrehozva: 2016.06.29. 19:48
  Utolsó módosítás: 2020.12.09. 21:42