Ihrig Péter

Születési dátum:
1942.
Születési hely:
n.a.
Halálozási dátum:
2013.
Végzettség, szakképesítés:
 • mérnök

 • A magyar számítástechnikai kiállítások és vásárok központi alakja. A Nehézipari Minisztérium Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézetében (NIM IGÜSZI) kezdett számítógépekkel, számítástechnikával, számítástechnikai marketinggel foglalkozni.

  Tevékeny szervezője volt a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság (SZVT) szervezésében megrendezett ORGTECHNIK Szervezési és Számítástechnikai Szakkiállításoknak, amelyből 7 került megrendezésre 1988-ig. Ekkor Compfair néven a kiállítás a számítástechnika erősödésével újjáalakult/egyesült, s ezt már az ő vezetésével szervezték. A Compfair kiállítás a magyar számítástechnikai vállalkozások évi nagy demonstrációja volt a HUNGEXPO területén. 2000-ig került megrendezésre, amikor a világtrendek alakulásának megfelelően megszűnt az érdeklődés a hazai szakvásárok iránt.

  A kiállítások szervezésére 1990-ben alakította meg a COMPEXPO Számítástechnikai, Rendezvényszervező és Kereskedelmi Kft.-t (amerikai-magyar vegyesvállalat formájában), melynek ügyvezető igazgatója volt.

  Kezdeményezésére alakult meg 1992-ben 14 vállalkozás részvételével a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége (Maresz).

  Élete végén a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) oktatott marketinget.

  És ami még fontos
  • Neves bridzs játékos, játékvezető és versenyrendező volt.

  Létrehozva: 2016.06.29. 14:23
  Utolsó módosítás: 2024.03.07. 16:16