Horvai Mátyás

Születési dátum:
1952.10.22.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - Budapesti Műszaki Egyetem - 1976.

 • Első munkahelye az MTA Központi Fizikai Kutatóintézet (KFKI) Mérés- és Számítástechnikai Kutatóintézet (MSZKI) volt, ahol nagy ipari, valamint laboratóriumi informatikai rendszerek tervezésén és kivitelezésén dolgozott.

  1989-től a KFKI Csoport LIAS Kft.-jének, majd – a Csoport másik hálózatos cégével, a Networx Kft.-vel 1996-ban történt fúzió után – a jogutód LNX Hálózatintegrációs Kft.-nek lett ügyvezető igazgatója. A fúziót levezényelve létrejött az ország akkor legnagyobb hálózatintegrációjával foglalkozó vállalata. 2003-ban az LNX Kft. részvénytársasággá alakult, amelynek elnöke lett.

  2004-ben javaslatára kezdődött el a KFKI Csoport átalakítása, amelyben az operatív vezetői feladatokat látta el. Az új KFKI Csoport (KFKI LNX, ICON, IQSYS) vezérigazgatójává nevezték ki. A KFKI Csoport az ország egyik legjelentősebb rendszerintegrációs társaságává vált, több tevékenységében (pl. hálózatintegráció, egyedi alkalmazásfejlesztés) piacvezető lett.

  2006 szeptemberétől, akvizíció révén, a KFKI Csoport a Magyar Telekom Csoport tagjává vált, annak leányvállalataként működött tovább. A Csoportot szerződésének lejártával, 2009 októberében hagyta el.

  A 2009-es év folyamán elvégezte a Neosys Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. akkreditált coach-képző iskoláját, majd tanácsadóként a Neosys-nál dolgozott egy évig. Ez után szabadúszó üzleti tanácsadóként és coach-ként tevékenykedett.

  2012-től kezdődően több start-up cégben hol befektetőként, hol vezető tisztségviselőként, hol pedig tanácsadóként támogatta különleges mobil applikációk fejlesztését.

  Munkássága során kiemelt figyelmet fordított a legújabb informatikai trendek megismerésére, bevezetésére, a gyártói kapcsolatok kialakítására és ápolására, a komplex informatikai rendszerek minőségének javítására. Kiváló munkatársak felvételével és csapatba integrálásával törekedett az általa vezetett cégek piaci pozíciójának megerősítésére, az ügyfelek igényeinek maximális kiszolgálására és az ügyfelek elégedettségének növelésére.

  Az 1990-es évek közepétől néhány évig az Informatikai, Távközközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökségének tagja, a Hálózati Szakosztály vezetője.


  Létrehozva: 2019.06.19. 15:58
  Utolsó módosítás: 2020.06.24. 20:26