Horvai Mátyás

Születési dátum:
1952.10.22.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - Budapesti Műszaki Egyetem - 1976.

 • Első munkahelye az MTA Központi Fizikai Kutatóintézet (KFKI) Mérés- és Számítástechnikai Kutatóintézet (MSZKI) volt, ahol nagy ipari, valamint laboratóriumi informatikai rendszerek tervezésén és kivitelezésén dolgozott.

  1989-től a KFKI Csoport LIAS Kft.-jének, majd – a Csoport másik hálózatos cégével, a Networx Kft.-vel 1996-ban történt fúzió után – a jogutód LNX Hálózatintegrációs Kft.-nek lett ügyvezető igazgatója. A fúziót levezényelve létrejött az ország akkor legnagyobb hálózatintegrációjával foglalkozó vállalata. 2003-ban az LNX Kft. részvénytársasággá alakult, amelynek elnöke lett.

  2004-ben javaslatára kezdődött el a KFKI Csoport átalakítása, amelyben az operatív vezetői feladatokat látta el. Az új KFKI Csoport (KFKI LNX, ICON, IQSYS) vezérigazgatójává nevezték ki. A KFKI Csoport az ország egyik legjelentősebb rendszerintegrációs társaságává vált, több tevékenységében (pl. hálózatintegráció, egyedi alkalmazásfejlesztés) piacvezető lett.

  2006 szeptemberétől, akvizíció révén, a KFKI Csoport a Magyar Telekom Csoport tagjává vált, annak leányvállalataként működött tovább. A Csoportot szerződésének lejártával, 2009 októberében hagyta el.

  A 2009-es év folyamán elvégezte a Neosys Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. akkreditált coach-képző iskoláját, majd tanácsadóként a Neosys-nál dolgozott egy évig. Ez után szabadúszó üzleti tanácsadóként és coach-ként tevékenykedett.

  2012-től kezdődően több start-up cégben hol befektetőként, hol vezető tisztségviselőként, hol pedig tanácsadóként támogatta különleges mobil applikációk fejlesztését.

  Az 1990-es évek közepétől néhány évig az Informatikai, Távközközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökségének tagja, a Hálózati Szakosztály vezetője.


  Létrehozva: 2019.06.19. 15:58
  Utolsó módosítás: 2024.05.08. 12:59