Hegyháti Máté

Születési dátum:
1986.01.23.
Születési hely:
Nagykanizsa
Végzettség, szakképesítés:
 • mérnökinformatikus - PE - 2010.
 • Tudományos fokozat:
  PhD - 2015 - PE

  A 2009-es informatikatudományi Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) két dolgozattal ér el első helyezést. Még egyetemi tanulmányai alatt kezdi meg kutatásait Friedler Ferenc professzor témavezetése mellett ütemezés témakörben, melyből 2015-ben PhD fokozatot szerez a Pannon Egyetemen (PE).

  2013-ban alapítója és első elnöke a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) Matematikai és Informatikai Tudományok Osztályának (MITO); az Osztály célja a matematikai, informatikai területen kutató doktorandusz hallgatók tájékoztatása, tudományos fórumok szervezése, valamint a két tudományág specifikus problémáinak kezelése. – Hat éven át volt az Erdős Pál Tehetséggondozó Program koordinátora.

  2016-tól a Széchenyi István Egyetem (SZE) tudományos főmunkatársa. Az Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karán az Informatikai Tudományos Műszaki Diákkör szervezésben nagy szerepet vállal. A kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke, a Multidiszciplináris Műszaki Doktori Iskola egyik témavezetője, emellett tehetséggondozó programok mentora. Fő kutatási területe a szakaszos üzemű rendszerek ütemezése. – Különböző egyetemeken több kurzus vezetője, többek között automataelmélet, programozás, webfejlesztés, modellezés és optimalizálás témakörökben.

  Kitüntetései: Pro Scientia aranyérem (Országos Tudományos Diákköri Tanács, 2009); az MTA fiatal kutatója (MTA Veszprémi területi bizottsága, 2013); Kalmár-díj (NJSZT, 2018).

  És ami még fontos
  • Szakmai munkája mellett több közösségi feladatot is vállal, mint például a doktoranduszok érdekképviselete, egyetemi szimfonikus zenekar alapítás, futókörök alapítása.
  • Futóblog

  Létrehozva: 2018.12.18. 18:42
  Utolsó módosítás: 2024.05.02. 11:39