Györfi Zoltán

Születési dátum:
1951.
Születési hely:
n.a.
Halálozási dátum:
2019.
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1975.
 • Tudományos fokozat:
  egyetemi doktor

  Az egyetem elvégzése után a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Villamosmérnöki Karán (VIK) Híradástechnikai Elektronika Intézetében (HEI) maradt kutatóként, és információelméleti tárgyak oktatásában vett részt. Egyetemi doktori címét 1985-ben valószínűségszámítás és matematikai statisztika témakörben szerezte. Később, 1990-ig matematikát is oktatott több egyetemen (BME, ill. az amerikai University of Toledo-n, OH).

  1990-től fejlesztés-vezetői és cégvezetői pozíciókat töltött be különböző külföldi, illetve multinacionális informatikai fejlesztő cégek magyarországi vállalatainál: Lotus Development and W. R. Grace, Scala Business Solutions, Appaloosa Inc., ImageMedica Corp. (utóbbi nálunk: Képdoktor Kft.). Az Appalosa Interactive Inc. nemzetközi számítógépes videó-játék fejlesztő cég volt, míg a Képdoktor Kft.-nél radiológia képek alapján történő orvosi diagnosztizáláshoz fejlesztettek internetes háttértámogatást.

  Utoljára az eRAD Egészségügyi Képfeldolgozó cég budapesti fejlesztő cégénél volt ügyvezető igazgató, egyben a cég európai igazgatója. A vezetése alatt Magyarországon kialakított eRAD-rendszer itthon gyakorlatilag iparági standarddá vált; minden negyedik CT/MR leletet ezen a rendszeren leleteznek, és a rendszer nagyon sokat tesz az egységes színvonalú radiológiai ellátás megvalósításáért.

  Érdeklődési és kutatási területe a képfeldolgozás, kép- és beszédtömörítés tárolás-továbbítás, valamint a radiológia és egészségügy-informatika volt.

  Lásd még

  Létrehozva: 2020.02.28. 19:55
  Utolsó módosítás: 2020.11.07. 17:14