Gömöri Tiborné (Mara)

Születési dátum:
1929.11.09.
Születési hely:
Csepel
Végzettség, szakképesítés:
 • közgazdász - MKKE - 1953.

 • Az egyetem elvégezése után rövid ideig újságírással foglalkozott a Szabad Nép-nél. 1955-1966 között az ELTE Rektori Hivatal Oktatási osztályán dolgozott.
  A Nyers Rezső nevével fémjelzett időszakban került a Szabványügyi Hivatalba, ahol öt éven át szakmai tanfolyamok szervezését végezte.

  1971-től a Számítástechnikai Oktatási és Tájékoztatási Központban (Számok) az UNESCO által felajánlott felsőfokú számítástechnikai képesítést nyújtó tananyagok egyeztetését, akkreditációját végezte a KSH és az Oktatásügyi Minisztérium bevonásával. Az így szervezett képzések végén a hallgatók különféle szintű rendszerszervezői, programozói oklevelet szerezhettek.

  1975-től az INFELOR Rendszertechnikai Vállalathoz helyezték át, a vállalat kutatóintézetté történő átalakításának személyzeti támogatása céljából. Az utód Számítógép-alkalmazási Kutató Intézetben (Számki), majd a Számítástechnika Alkalmazási Vállalatnál (Számalk) a számítástechnikai szakemberek korszerű (sokszor külföldi) ismeretanyaggal való ellátásának biztosításában tevékenykedett a tanulmányi osztályokon.

  A Számalknál 1982-től 1985-ig az emberi erőforrásfejlesztési osztály vezetőjeként látta el feladatait a vezetőtársak munkájának széles értelemben vett támogatásával (munkatársi felvétel, képzés, külföldi munkavállalás, ösztönzés). Mindvégig hitvallásának tekintette, hogy munkájával hozzájáruljon olyan nyugodt munkalégkör kialakításához, amelyben a munkatársak tevékenységük során tehetségük legjavát tudják nyújtani.
  1986-tól 2003-ig már nyugdíjas foglalkoztatási formában vett részt ebben a munkában.

  És ami még fontos
  • Család: 1 lány, 2 lányunoka és 3 dédunoka. (2021-es közlés.)
  • Hobbik: olvasás, komolyzene hallgatás, csillagászat.

  Létrehozva: 2021.02.11. 13:18
  Utolsó módosítás: 2024.03.07. 11:08