Galló Gyula

Születési dátum:
1948.
Születési hely:
Balassagyarmat
Halálozási dátum:
2005.
Végzettség, szakképesítés:
 • távközlési üzemmérnök - Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola, Győr

 • 1972-től a Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Vállalat (SZÜV) győri számítóközpontjában dolgozott egészen 1986-ig. Itt ismerkedett meg a különböző hardver architektúrákkal (CII, IBM, SIEMENS, BULL), a gépi kódú és a magas-szintű programozási nyelvekkel, valamint a korszerű rendszerszervezési technológiákkal.

  1986-ban társaival megalakította a Szintézis Gmk. elődjét, ami az akkori lehetőségek szerinti vállalkozási forma volt. Sikereik láttán 1989-ben egy állami cég javaslatára és együttműködésével létrejött a Saldo-Szintézis leányvállalat.

  Ezután társaival megalapította a Szintézis Informatikai Rt.-t, ahol kereskedelmi igazgatói beosztásban dolgozott. Az Rt. egyik fő tulajdonosaként, egyben az Igazgatóság elnökeként, az Rt. tevékenységének piaci, bel- és külföldi üzletpolitikájának, cégépítésének stratégiáját tervezte és koordinálta.

  Bár a Szintézis központja Győrött van, de az ország több nagyvárosában létrehozott kirendeltséget, többek között Budapesten, Szegeden, Salgótarjánban. Leányvállalatot létesített Romániában és Szlovákiában (Nagyvárad, Galánta).
  A cégcsoporthoz tartozik a Szintézis –NET is, amely exportra (USA) történő szoftver-fejlesztésre specializálódott. A Szintézis fő profilja kereskedelmi informatikai rendszerek tervezése, fejlesztése és üzemeltetése – két szomszédos országban is. Ebben a profilban, különösen a kereskedelmi láncoknál történő alkalmazás okán, piacvezető pozíciót szereztek.

  2003-tól az egy ideig az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökségi tagja volt.

  Kitüntetése: Az Év vállalkozója – posztumusz díj (Vállalkozók Országos Szövetsége, VOSZ, 2005).


  Létrehozva: 2020.04.23. 19:15
  Utolsó módosítás: 2020.04.23. 22:47