Forró Péter

Születési dátum:
1944.01.24.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1968.

 • Az egyetem elvégzését követően – miután korábban a cég ösztöndíjasa volt – az MTA Központi Fizikai Kutatóintézet (KFKI) Mérés- és Számítástechnikai Kutató Intézetében (MSZKI) tudományos segédmunkatársként a TPA kisszámítógépek fejlesztésén kezdett dolgozni. A fejlesztés eredményeiről számos szabadalmi leírás készült, többnek társszerzője volt. Később e számítógépek gyártási csoportjának vezetője lett.

  1980-ban a KFKI, a Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SZKI) és a Videoton létrehozta a Számítástechnikai Kísérleti Üzem Betéti Társulást, székesfehérvári telephellyel. Itt 2 évig műszaki igazgatóhelyettesként dolgozott, majd visszatért az MSZKI-ba, szintén műszaki igazgatóhelyettesi munkakörbe.

  1990-től a Controll Rt.-nél volt termelési igazgató, majd a Megamicro Elektronikai és Biztonságtechnikai Rt.-nél elnökhelyettes. Itt kezdett foglalkozni minőségirányítási kérdésekkel, megismerve a nemzetközi szabványokat is. Irányításával az Rt. megszerezte az ISO 9001 tanúsítványt.

  1995-től az MSZKI egyik privatizált utódcégénél, a Lias-Networx Kft.-nél volt minőségirányítási igazgató. Vezetésével megszerezte a cég az ISO 9001 tanúsítványt, majd később a környezetirányítási és a biztonságtechnikai tanúsítványt is.
  A cég folyamatosan növekedett, és nevet változtatott LNX Rt.-re, amelyben addigi feladatai mellé megkapta a HR igazgatói feladatokat is.
  2007-ben a tulajdonosok eladták a céget. A vevő a Telekom Rt. volt. Innen ment nyugdíjba 2009-ben.


  Létrehozva: 2020.08.30. 19:11
  Utolsó módosítás: 2020.08.30. 19:13