Erdősné Németh Ágnes

Születési dátum:
1967.
Születési hely:
Zalaegerszeg
Végzettség, szakképesítés:
 • matematika-fizika és számítástechnika szakos tanár - ELTE - 1990.
 • programozó matematikus - ELTE - 1995.

 • A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban tanít matematikát és informatikát. Iskolájában példaértékű, komplex tehetséggondozó műhelyt hozott létre, sajátos, egyedi módszerrel építkezve. Programozásból tart pezsgő hangulatú, erős kooperációra épülő foglalkozásokat, melyen együtt dolgoznak a kicsik és a nagyok, a kezdők és a haladók, hihetetlenül motiválva egymást. Tanítványaival remek a kapcsolata. Érdekükben rengeteg pályázatot valósít meg.

  Tehetséggondozó munkájának sikerességét igazolja, hogy diákjai nagy számban jelennek meg és sikeresek a programozási (algoritmikus) versenyek döntőjében: LOGO, Nemes Tihamér Országos Számítástechnikai Verseny, Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny, Közép-Európai Informatikai Diákolimpia, Nemzetközi Informatikai Diákolimpia. Közösségi portálokon keresztül kapcsolatot tartva motiválja és feladatokkal látja el a diákokat országos szinten is.

  Az NJSZT Zala Megyei tagszervezetének elnökeként új színt visz a szervezet életébe tanártovábbképzések szervezésével, a diákok tehetséggondozásának kiterjesztésével. – 2019-tól az NJSZT alelnöke.

  Rendszeres és közkedvelt előadója az INFOÉRA és az INFODIDACT informatika tanári konferenciáknak.

  Kitüntetései: Pro Progressio Alapítvány tanár díja (2010); Bonis Bona – a Nemzet Tehetségeiért díj (Nemzeti Tehetség Program, 2015); Tarján Rezső Emlékérem (NJSZT, 2015); a Magyar Matematika Oktatásért Díj (Graphisoft Alapítvány 2017), Miniszteri elismerés a diákolimpikonokkal végzett munkáért (2015, 2016, 2017); Mester-M Díj (MOL, 2019).


  Létrehozva: 2018.06.26. 12:25
  Utolsó módosítás: 2024.04.29. 11:13