Érdi-Krausz Gábor

Születési dátum:
1965.07.05.
Születési hely:
Pécs
Végzettség, szakképesítés:
 • villamosmérnök - BME - 1989.

 • A PHYLAXIA és a Brüel & Kjaer vállalatok után 1991 elején csatlakozott a Novotrade Rt. Software Import-Export részlegéhez, ahol a Microsoft termékeinek menedzselésével bízták meg.

  Még ez évben áthívták a Számítástechnika Alkalmazási Vállalathoz (Számalk), ahol szintén magyarországi Microsoft disztribúció működött.
  Termékmenedzser, a disztribúció igazgató-helyettese, azután 1994-től pedig a Számalk Szoftver Disztribúció igazgatója volt.

  A Hardver Disztribúció Kft. (Compaq számítógépek nagykereskedelme) integrálása után 1995-től a Számalk menedzsmentjének és a tulajdonosi körének a tagja. Kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként a PMG Rendszerház Kft., a Codra Kft. (Corel disztribúció), a DelphiSoft Kft. (Borland disztribúció) illetve a SVED INFORMATIKA Informatikai és Kereskedelmi Zrt. (Microsoft OEM disztribúció) cégek alapításában vett részt.

  1999 végtől a japán Oki cég magyarországi képviseleti cége, az Oki Systems Magyarország Számítás- és Irodatechnikai Kft. ügyvezetője. Magyarországon kívül még Bulgária, Románia, Albánia és a volt jugoszláv tagköztársaságok piacaiért volt felelős.

  2010-től a Magyar Telekomnál informatikai menedzsment feladatokat látott el – különböző témákkal foglalkozva a Magyar Telekomnál, a Deutsche Telekomnál, illetve a T-Systems Magyarország Zrt-nél. Egyetlen, energetikai céghez történő kitérő (VPP Zrt. 2017) kivételével 2020-ig a Magyar Telekom csoportnál töltött be vezetői és középvezetői pozíciókat.

  2019 eleje óta vesz részt a Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció munkájában, utóbb a Technológia és Biztonság munkacsoport vezetőjeként. Részt vett a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Stratégia megalkotásában. 2020 szeptemberétől a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) által vezetett, elsődlegesen az alkalmazott kutatások elősegítésére létrehozott „Mesterséges Intelligencia Nemzeti Stratégia” projekt koordinátora.

  Megalakulásától kezdve tagja az Informatikai, Távközközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ); 2014 óta az Etikai és Fegyelmi Bizottság elnöke.


  Létrehozva: 2020.10.01. 18:01
  Utolsó módosítás: 2024.03.06. 18:45