Dömölki Andrea

Születési dátum:
1943.07.14.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • matematikus - JATE - 1966.

 • Első munkahelyén, a veszprémi Nehézvegyipari Kutató Intézetben tudományos munkatársként vegyipari feladatok tervezésében és programozásában vett részt.

  1970-től a KSH Információ Feldolgozási Laboratóriumában (Infelor) fordítóprogramokat készítő teamekben dolgozott.

  1975-től a Központi Fizikai Kutatóintézetben (KFKI) az akkor üzembeállított R40-es számítógép és a felhasználó kutatók közötti kapcsolathoz szakmai támogatást nyújtó csapat tagja volt.

  1978-ban a Számítástechnikai Oktató Központban (Számok) rendszerprogramozást oktatott, majd osztályvezetőként, főosztályvezető helyettesként dolgozott 1984-ig.

  1984-1987 között az Ipari Minisztériumban főmunkatársként az ipar elektronizálásához szükséges oktatás megújításában vett részt.

  1987-től a Számítástechnika Alkalmazási Vállalatnál (Számalk) kapott megbízást az Intézet belső oktatási feladatainak felfrissítésére, modernizálására. Az Intézet számára új, ígéretes munkatársak toborzása ugyancsak része volt munkakörének. Ebből a feladatból nőtt ki egy kis, informatikusokra fókuszáló fejvadászcsoport PERSONALITAS néven – egyike az elsőknek az országban.

  1991-ben egy nagyobb „vadász” megkeresésére az akkoriban alakuló Ericsson Magyarországnál kezdte el humán erőforrás (HR) menedzseri munkáját – a cég növekedésével párhuzamosan egyre többágúvá vált tevékenységi körrel, felelősséggel, nemzetközi kitekintéssel. HR igazgatóként a Ericsson Magyarország stratégiai tanácsának tagja volt.

  1998-ban a NOKIA kínált fel számára HR igazgatói pozíciót. Az elvárás a HR szervezet minőségi kialakítása, valamint a finn központtal való zökkenőmentes kapcsolat biztosítása volt.

  A multinacionális cégeknél töltött idő alatt szakértelmét és tapasztalatait sokoldalúan fejlesztette külföldi, belföldi továbbképzéseken, kommunikációs, vezetői, vállalati stratégia, oktatási, vezetőkiválasztási, kompenzációs, motivációs módszerek tanulásával, (az adott cégnél) testreszabott megoldások bevezetésével, nyomon követésével.

  2000-től kezdve önálló tanácsadóként dolgozott kisebb-nagyobb informatikai cégek számára. HR stratégiát dolgozott ki külső szakértőként, vezetőfejlesztésben, utánpótlás nevelésben vett részt. Alkalomszerűen előadásokat tartott, és egy nagyobb szabású oktatási projekt társvezetője volt: Nők felkészítése vezetői, közéleti szerep vállalására – több éven keresztül, több helyszínen többszáz nő számára.

  És ami még fontos
  • Egy gyermeke, két unokája és két dédunokája van. (2023-as közlés.)
  • Sokirányú érdeklődéssel követi a világ, az ország, a család életében bekövetkező változásokat. A lehetőségekhez képest szeret kísérletezni a konyhában, ápolja a szerteágazó családi kapcsolatokat, fotózással oszt meg érdekesnek tűnő pillanatokat.

  Létrehozva: 2021.02.10. 10:52
  Utolsó módosítás: 2024.03.05. 22:16