Domokos György

Születési dátum:
1957.12.17.
Születési hely:
Budapest
Végzettség, szakképesítés:
 • építőmérnök - BME - 1981. (földmérő szak)
 • térinformatikai szakmérnök - ÓE - 2017. (Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet)

 • Az egyetemi diploma megszerzése után a Fővárosi Földhivatal Földmérési Osztályán főelőadó, majd az újonnan létrehozott Számítástechnikai Csoport vezetője. Tagja volt a TAKAROS elnevezésű földhivatali fejlesztésű országos informatikai projekt rövid és középtávú stratégiáját előkészítő nemzetközi szakértői csoportnak.
  1989 és 2007 között a Geocomp Kft., majd az ESRI Magyarország Kft. cégvezetője. Ezt követően 2010-ig a Térképtár Kft. szervezési igazgatója. Utána a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. projektvezetője; majd 2011-től az Airbus DS Geo Hungary Kft. üzletfejlesztési vezetője.

  1993 óta térinformatikai gyakorlatokat vezetett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékén – 2004 óta „Mester tanárként”. 1998 óta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) Fotogrammetria és Térinformatika Tanszéke által szervezett Humán Térinformatika szakmérnöki képzés „Városi Rendszerek”, valamint a „Térinformatikai esettanulmányok 2.” című tárgyak előadásait tartotta.

  2001-től a megszűnéséig a HUNGIS Alapítvány; 2006 óta pedig az Urszinyi Endre tanulmányi alapítvány kuratóriumának tagja.
  Két ciklusban vezette a Magyar Földmérők, Térképészek és Távérzékelők Társaságának Térinformatikai Szakosztályát, és képviselte azt a CLGE-ben (Comité de Liason des Géométres Européens – Európai Földmérők Tanácsa). Részt vett a CLGE 2013. évi budapesti közgyűlésének és a kapcsolódó SpaceExpo, valamint az évenkénti „Európai földmérők és térinformatikusok napja” megszervezésében (szervezőmunkájának köszönhető, hogy a CLGE felvette Eötvös Lórándot a híres európai földmérők sorába).
  Rendszeres előadója volt az Országos Térinformatikai Konferenciáknak, valamint a székesfehérvári GISopen konferenciáknak.

  2020-ban a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társasága (MFTTT) Lázár deák emlékéremmel tüntette ki.

  Lásd még

  Létrehozva: 2023.12.12. 22:41
  Utolsó módosítás: 2023.12.13. 19:48